Theater / Achtergrond
special: Wat is er nog een keer te zien?

Het nieuwe theaterseizoen begint

Nadat we deze zomer uitgebreid verslag hebben gedaan van verschillende theaterfestivals, staan onze redacteuren klaar om de theaters weer in te trekken. En heb jij al kaarten in huis? Of zit je nog in dubio? Lees dan een aantal van onze recensies nog eens goed door. 8WEEKLY frist graag je geheugen op met voorstellingen die we eerder voor je hebben gerecenseerd en die dit seizoen weer in de theaters te zien zijn.

Herfstsonate. Fotograaf: Sanne Peper
Herfstsonate. Fotograaf: Sanne Peper

Wie het theaterseizoen meteen goed wil beginnen, gaat natuurlijk naar het Amsterdam Fringe Festival. Van 26 augustus tot en met 13 september zijn in de hoofdstad op verschillende locaties tientallen voorstellingen te bekijken. Waaronder een paar bekenden die wij al eerder zagen, zoals:
De Wetten van Kepler – Biest
Fred Delfgaauw – Minder is meer
Hummelinck Stuurman Theaterproducties – Herfstsonate (kanshebber Toneel Publieksprijs)
Hummelink Stuurman Theaterproducties – Mephisto
NTGent – Platform
tg STAN – of / niet
Theatergroep de Kern – Juliana’s Derde Weg (kanshebber Toneel Publieksprijs)
Toneelgroep Amsterdam / De Theatercompagnie – Don Carlos
Toneelgroep Amsterdam / NTGent – Opening Night
Toneelgroep Oostpool – Brel 2

Andere voorstellingen die je weer, of alsnog, kunt bekijken:

Ro Theater – Hersenschimmen

Fotograaf: Sjouke Dijkstra
Fotograaf: Sjouke Dijkstra

Acteur Joop Keesmaat speelt in deze voorstelling zeer treffend een man die dementeert. Hij is voor deze laatste rol bij Ro Theater genomineerd voor de Louis d’Or. Katelijne Damen (de echtgenote in de voorstelling) is voor haar rol genomineerd voor een Colombina. En bovendien maakt deze voorstelling, als een van de vier finalisten, kans op de Toneel Publieksprijs.
Speelperiode: 26 en 27 augustus 2006.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Onafhankelijk Toneel – Melanie Klein & Moeders/Zonen/Dochters

Melanie Klein & Moeder/Zonen/Dochters is een tweeluik met als thema moeders en hun kinderen. Het contrast tussen de twee voorstellingen is groot. In Melanie Klein draait het om de wreedheid van een moeder die haar kinderen gebruikt als onderzoeksobjecten. Moeder/Zonen/Dochters laat met prachtige mise-en-scène en lieve muziek vooral de schoonheid van de bijzondere relatie tussen moeder en kind zien.
Speelperiode: tot en met 28 augustus 2006.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Toneelgroep Amsterdam – Het temmen van de feeks

Het temmen van de feeks is het derde deel van de inmiddels welbekende huwelijkscyclus die Ivo van Hove regisseert bij Toneelgroep Amsterdam. Het is een verrassende versie geworden van deze Shakespearefeeks. De confrontatie tussen de twee vurige karakters van Katharina en Petruchio wordt intens neergezet door Halina Reijn en Hans Kesting. De liefde die tussen hen ontstaat is spannend en geloofwaardig.
Speelperiode: tot en met 29 augustus 2006.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Het Nationale Toneel – Volkert van der G. & Mohammed B.

Fotograaf: Leo van Velzen
Fotograaf: Leo van Velzen

Wat als de moordenaar van Pim Fortuyn en de moordenaar van Theo van Gogh elkaar zouden ontmoeten? Als ze samen in een cel zouden worden gezet? Dit idee had een mooie politiek statement kunnen opleveren, maar dat is anders uitgepakt. De acteurs spelen in ieder geval overtuigend.
Speelperiode: tot en met 3 september 2006.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Theater het Amsterdamse Bos – De goede mens van Sezuan

De uitvoering van deze klassieker van Bertolt Brecht pakt niet helemaal goed uit. Het is vooral te langdradig en het boeit niet voldoende. Verfrissend in deze voorstelling zijn wel de twee toneelschoolstudenten, die als dolle honden van het ene personage in het andere rollen. Hun enthousiasme trekt het geheel weer wat omhoog.
Speelperiode: tot en met 9 september 2006.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Toneelgroep Amsterdam – Hedda Gabler

Het beroemde toneelstuk van Henrik Ibsen waar regisseur Ivo van Hove zijn eigen draai aan geeft. Halina Reijn is in de huid gekropen van de intelligente, welgestelde, maar zeer verveelde dertiger Hedda Gabler. Een ontroerende voorstelling met een uitstekend uitgevoerd concept.
Speelperiode: tot en met 14 oktober 2006.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Stardust BV – Rembrandt de musical

Fotograaf: Roy Beusker
Fotograaf: Roy Beusker

Fenomenale kostuums, een fraai decor, een lading zangtalent, aardige muziek en Henk Poort als hoofdrolspeler: En toch stelt Rembrandt de Musical teleur. Het scenario en de liedteksten zetten de voorstelling in een sfeer van drama en zwaarmoedigheid.
Speelperiode: tot en met 10 december 2006.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Anousha & Colette – Poppenkoppen

Anousha en Colette zijn bang voor van alles en nog wat. Onzeker, dat ook. Maar dat hoeven ze over hun eerste duo-programma niet te zijn, want die zit goed in elkaar en is vermakelijk. Misschien over een paar jaar eens in een grote zaal proberen?
Speelperiode: 27 augustus 2006 tot en met 25 januari 2007.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Wouter Deprez – WAR

Een cabaretier die zijn voorstelling voor driekwart van zijn publiek laat afhangen, moet wel van goede huize komen, wil dat slagen. Of uit België, in dit geval. Wouter Deprez geeft zich in deze voorstelling helemaal over aan de interactie met het publiek en met succes.
Speelperiode: 27 augustus 2006 tot en met 5 mei 2007.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Tryater – De Groote Storm / De Grutte Stoarm

Fotograaf: Sanne Peper
Fotograaf: Sanne Peper

Doe-het-zelf-theater in het Frysk. In sneltempo word je bijgespijkerd op het gebied van de Friese geschiedenis met een mix van mythen en sagen, van grote én sterke verhalen. Soms kinderlijk eenvoudig, maar wel overtuigend gespeeld door deze groep jonge spelers.
Speelperiode: 29 augustus tot en met 2 september 2006.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Toneelgroep De Appel – De Storm

Een fascinerende voorstelling en een van de vier kanshebbers op de Toneel Publieksprijs. Dit stuk van Shakespeare wordt met veel inlevingsvermogen van de acteurs gebracht. Als publiek beleef je het verhaal van dichtbij, rondom het speelvlak.
Speelperiode: 30 augustus tot en met 21 oktober 2006.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Nynke Laverman – De Maisfrou

Een voorstelling in Mexicaanse sferen. Nynke Laverman reisde voor haar tweede theatertournee samen met de Friese dichteres Albertina Soepboer naar Mexico, waar ze ‘de maisfrou’ hebben ontmoet. Laverman kon ons afgelopen seizoen nog niet overtuigen, maar nu misschien wel?
Speelperiode: 5 september 2006 tot en met 18 juni 2007.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Theo Maassen – Tegen beter weten in

Fotograaf: Vincent van den Hoogen
Fotograaf: Vincent van den Hoogen

Tegen beter weten in zoekt Theo Maassen in deze show naar de zin van het leven in een samenleving, waarin hij zich een wees voelt. Zijn ouders en broertje zijn overleden en ook de gebeurtenissen in de maatschappij versterken zijn gevoel van eenzaamheid. Toch blijft Maassen tegen beter weten in op ontroerende, humoristische en vooral originele wijze zoeken naar de waarheid van het bestaan.
Speelperiode: 5 september tot en met 8 november 2006.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Ashton Brothers – Ballyhoo

Ballyhoo betekent chaos, trammelant, drukte en spektakel. En dat is precies wat je als bezoeker krijgt voorgeschoteld. Pepijn Gunneweg, Pim Muda, Joost Spijkers en Friso van Vemde staan met deze voorstelling voor het derde achtereenvolgende seizoen in de theaters.
Speelperiode: 6 september 2006 tot en met 16 februari 2007.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Hummelinck Stuurman Theaterproducties – Uit liefde

De tragikomedie Uit liefde laat zien dat succes in het leven weer voorbijgaat en dat daar niet automatisch iets beters voor in de plaats komt. Maar ook dat op veel gebieden plezier valt te halen. Deze voorstelling werd afgelopen seizoen na het overlijden van een van spelers, Joop Admiraal, afgelast. Cas Enklaar neemt zijn rol over.
Speelperiode: 7 september 2006 tot en met 5 november 2006.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Sanne Wallis de Vries – Vier

Fotograaf: Ben van Duin
Fotograaf: Ben van Duin

Vier (hoe simpel kan je je vierde theatervoorstelling noemen?!) is een tragikomische show over de snelle veranderingen in de wereld en het verlangen naar vroeger, toen we nog plannen maakten en dromen hadden. De voorstelling is ingetogen, maar blijft op een sarcastische manier grappig en onderhoudend.
Speelperiode: 7 september tot en met 22 december 2006.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Brigitte Kaandorp – 1000 & 1 dag

Brigitte Kaandorp komt in deze voorstelling met een sprookje en een heuse viermansband voor de dag. La Kaandorp lijkt nu echt aan het leven begonnen te zijn… of toch niet? Herkennen we nog iets van de ‘oude’ Kaandorp?
Speelperiode: 9 september tot en met 21 december 2006.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Maarten van Roozendaal – Barmhart

Barmhartig zijn. Wat houdt dat eigenlijk in? Zanger Maarten van Roozendaal stelt het aan de orde in zijn theaterprogramma Barmhart en gaat uit van de bijbelse zeven werken van barmhartigheid. Rondom dit thema heeft hij een prachtig programma gemaakt dat je ontroert, aan het lachen brengt en vooral aan het denken zet.
Speelperiode: 9 september tot en met 22 december 2006.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Orkater – Slangenvel

Fotograaf: Ben van Duin
Fotograaf: Ben van Duin

Hartsvriendinnen heb je voor het leven. Voor lief en leed, in goede en slechte tijden. Maar in dat cliché schuilt ook het gevaar. Net als elke lange relatie vertoont een vriendschap na vijftig jaar sleetse trekken. Slangenvel gaat over drie vriendinnen die de scherpe kantjes van het leven liever uit de weg lijken te gaan.
Speelperiode: 12 tot en met 17 september 2006.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Bos Theaterproducties – Juliana

Regisseur Ger Thijs levert met Juliana geestig, maar soms ook ontluisterend theater af. In dit koningsdrama draait het om gebedsgenezeres Greet Hofmans, die bijna een crisis aan het hof veroorzaakt. Renée Soutendijk blijkt een aanwinst voor het toneel. Ze boeit van begin tot eind en zet een Juliana neer van vlees en bloed.
Speelperiode: 13 september tot en met 1 december 2006.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Droog brood – Omwille van de smeer

Droog Brood zet met Omwille van de smeer definitief een eigen, droogkomische stijl neer. Het gaat hier over ontmoetingen: met onbekenden, zielsverwanten of geliefden, in elke denkbare verschijningsvorm komen ze elkaar tegen. De emoties lopen vaak hoog op bij deze prachtig gespeelde scènes.
Speelperiode: 13 september 2006 tot en met 25 maart 2007.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Hotel Modern – Kamp

Fotograaf: Leo van Velzen
Fotograaf: Leo van Velzen

Met een grote indrukwekkende maquette laat Hotel Modern een dag en nacht in concentratiekamp Auschwitz zien. Op handen en voeten kruipen drie kunstenaars over de vloer van het theater om ‘mensen’ te laten bewegen. We kennen de beelden van een concentratiekamp, maar nog nooit was je zo direct ooggetuige van massamoord.
Speelperiode: 14 september 2006 tot en met 9 maart 2007.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Purper – Purper 100, een vooruitblik

Liedjes, sketches, dynamiek, Purper 100, een vooruitblik herbergt het allemaal. De voorstelling voelt aan als een warme jas en biedt bovendien een prachtig overzicht van 25 jaar Purper. Zo blijkt een avond Purper anno 2006 nog daadwerkelijk amusement met een hoofdletter A.
Speelperiode: 14 september tot en met 21 november 2006.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Wim Helsen- Bij mij zijt ge veilig

Deze Belgische cabaretier won met zijn voorstelling Heden Soup! de Neerlands Hoop Cabaretprijs. Met Bij mij zijt ge veilig, zijn tweede avondvullende programma, evenaart hij zijn eerdere succes. Hij is nog steeds dezelfde: een vreemde snuiter, maar wel een lieve, met hersens.
Speelperiode: 14 september tot en met 25 mei 2007.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Joop van den Ende Theaterproducties – Beauty and the Beast

Fotograaf: Deen van Meer
Fotograaf: Deen van Meer

Terwijl de Lion King dan toch echt op 27 augustus voor het laatst wordt opgevoerd in het Circustheater, mag een andere Disneyproductie nog even doorgaan. Beauty and the Beast neemt het plekje over in het Scheveningse theater. Deze klassieker is ook de moeite waard om bekeken te worden. Een mooie, leuke musical met een goede cast.
Speelperiode: 15 september tot eind 2006.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Toneelgroep De Appel – Voor het pensioen

Je moet er van houden, van conversatietoneel. Acteurs Sacha Bulthuis en Geert de Jong doen erg hun best, maar dit blijft een gedateerd toneelstuk waarin nauwelijks iets gebeurt. Bulthuis is overigens wel genomineerd voor de Theo d’Or voor haar rol in dit toneelstuk.
Speelperiode: 15 september tot en met 25 oktober 2006.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Martijn Oosterhuis – Van huis uit

Martijn Oosterhuis gaat gekleed in een oranje wollen v-hals trui en rode ribfluwelen broek. Een kakker in hart en nieren is het, en dat gegeven weet hij goed uit te buiten in zijn tweede voorstelling waarin hij de vaart erin houdt.
Speelperiode: 16 september 2006 tot en met 7 juni 2007.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Sara Kroos- Zoetgevooisd

Fotograaf: Willem de Roon
Fotograaf: Willem de Roon

Sara Kroos: een combinatie van mannelijke hardheid en vrouwelijke zelfspot. En eigenlijk is ze gewoon wie ze is. De vrolijke krullenbol, die je waarschijnlijk wel kent van De Lama’s, noemt ieder beest bij de naam. Hoe tenenkrommend dat soms ook is.
Speelperiode: 17 september 2006 tot en met 2 april 2007.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Yolande Bertsch en Frédérique Spigt – Lucy in the sky

In Lucy in the sky proberen twee halfzussen samen het leven van hun moeder te reconstrueren. Ze komen erachter dat ze elkaars herinneringen nodig hebben om tot een volledig beeld te komen. Een intieme voorstelling met een mooie muzikale omlijsting.
Speelperiode: 19 september tot en met 5 november 2006.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Victor Löw – De Redenaar

I have a dream. Ich bin ein Berliner. At your service. Je hoeft het maar te vragen en acteur Victor Löw beeldt deze toespraken van charismatische leiders allemaal in perfectie uit. In De Redenaar zijn de toespraken voor de doorgedraaide ambtenaar de laatste houvast in zijn leven.
Speelperiode: 20 september tot en met 25 november 2006.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Rick Engelkes Producties – Succes

Fotograaf: Leon van de Zanden
Fotograaf: Leon van de Zanden

Hoe ver ga je voor succes? Isa Hoes en Rick Engelkes zoeken de gevaarlijke grenzen op en zetten hun huwelijk op het spel om aan de top te komen. Een twijfelachtig toneelstuk met matige elementen, maar het spel van de energieke acteurs maakt wel wat goed.
Speelperiode: 21 september tot en met 28 oktober 2006.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Rooyackers, Kamps & Kamps – 4

In deze voorstelling van Rooyackers, Kamps & Kamps slaan de drie mannen op de vlucht in een mini-auto. Onderweg maken ze van alles mee. De voorstelling heeft een duidelijk filmisch karakter, compleet met flashbacks en een opzwepende soundtrack. Het improvisatietalent van deze heren mag er ook zeker zijn.
Speelperiode: 22 september 2006 tot en met 28 januari 2007.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Jetty Mathurin – HM Regeert

Cabaretière Jetty Mathurin is niet de vrouw van vlijmscherpe analyses en gewaagde woordgrappen. Ze is een warme, lieve oma, bij wie zowel blanke als zwarte theaterbezoekers zich op hun gemak voelen.
Speelperiode: 22 september tot en met 17 december 2006.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Renee van Bavel – Rood

Fotograaf: Patrick Steyn
Fotograaf: Patrick Steyn

Als cabaretière ging ze tijdens de finale van het Leids Cabaret Festival van 2002 de strijd aan met Javier Guzman en Wim Helsen. Maar in haar voorstelling Rood laat Renee van Bavel vooral zien talent te hebben voor het zingen van gevoelige en vermakelijke liedjes.
Speelperiode: 26 september tot en met 15 december 2006.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

De Theatercompagnie – De Vrouw van Vroeger

Wat doe je als een jeugdvriendinnetje jouw nonchalante liefdesverklaring net iets te letterlijk heeft genomen? Dat is waar een getrouwde man mee te maken krijgt als zijn oude jeugdliefde op de stoep staat. De Vrouw van Vroeger kijkt als een te lange film die je af en toe even doorspoelt, maar dan iets te ver zodat je de rewindknop moet gebruiken om geen essentiële momenten te missen.
Speelperiode: 26 september tot en met 27 oktober 2006.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Josine van Dalsum en Aram van de Rest – LeefTijd

Een voorstelling over een moeder met terminale kanker en haar zoon, gebaseerd op het leven van Josine van Dalsum (twee jaar geleden kreeg ze te horen dat ze nog maar ongeveer een jaar te leven had, want in haar hoofd zaten twee inoperabele tumoren). Nu staat ze samen met haar zoon op het toneel. Het verhaal van Van Dalsum raakt je zonder meteen een tranentrekker te worden.
Speelperiode: 27 september 2006 tot en met 19 januari 2007.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Peter Faber – Dagboek van een gek

Fotograaf: Ben van Duin
Fotograaf: Ben van Duin

Peter Faber speelt met verve de rol van Axel Loopbaan, die er heilig van overtuigd is dat hij de vermiste Spaanse troonopvolger is. Ook als dat betekent dat hij in het gesticht beland. Een indrukwekkende solovoorstelling van Faber. Alleen acteurs van zijn kaliber kunnen het publiek – zonder pauze – meer dan een uur geboeid houden met alleen hun gezicht, handen en stem.
Speelperiode 28 september 2006 tot en met 19 april 2007.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

De Varkensfabriek – Spreekuur

We zagen ze op de Parade in Amsterdam met hun nieuwe voorstelling Spreekuur. Het duo gaat met een langere versie van deze voorstelling het land door. En vergeet het niet: lachen is echt toegestaan en het liefst op de Marokkaanse manier, hard en met een lange uithaal.
Speelperiode: 28 september 2006 tot en met 12 mei 2007.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Van Houts en De Ket en Kersting – Kamikaze

Ook gezien op de Parade. Het komische trio werkt het verhaal nog wat uit, zodat ze met deze absurde circusvoorstelling langs de theaters kunnen. Wellicht komt een en ander dan ook wat beter tot z’n recht.
Speelperiode: 30 september 2006 tot en met 28 april 2007.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Jan Jaap van der Wal – BSUR

Fotograaf: Martin Oudshoorn
Fotograaf: Martin Oudshoorn

BSUR: Be as you are. Voor deze voorstelling heeft Jan Jaap van der Wal inspiratie geput uit de reizen die hij heeft gemaakt naar ontwikkelingslanden. Het ontroerende verslag hiervan en zijn aanstekelijke humor en cynisme zorgen ervoor dat je wakker wordt geschud.
Speelperiode: 13 oktober 2006 tot en met 16 maart 2007.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Toneelgroep Amsterdam – Denne

Hij is verstandelijk achter maar kan rekenen als de beste, is paranoïde en heeft een obsessie voor tieten. Acteur Barry Atsma weet te ontroeren als verstandelijk gehandicapte Denne. Hij zorgt voor plaatsvervangende schaamte en voor luchtige momenten. Maar bovenal weet Denne je aan het denken te zetten; want wat vinden wij nou eigenlijk raar?
Speelperiode: 17 oktober tot en met 1 november 2006.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Toneelgroep Amsterdam – Scènes uit een huwelijk

In Scènes uit een huwelijk word je deelgenoot van de gevechten, de twijfels, en de angsten van een op het eerste gezicht perfect koppel. Een genadeloos en indringend beeld van een huwelijk, vanaf het prille begin tot het haast onontkoombare eind. Het tweede deel van de huwelijkscyclus is intiem en confronterend.
Speelperiode: 10 november tot en met 23 december 2006.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

De Theatercompagnie – The Pillowman

Fotograaf: Sanne Peper
Fotograaf: Sanne Peper

Een schrijver wordt opgepakt en ondervraagd over de afschuwelijke inhoud van zijn verhalen. Stukje bij beetje komt de waarheid boven tafel over het verleden van twee broers en de verschrikkelijke misdrijven die zijn gepleegd. Een psychologisch horrorverhaal met een zwart komisch randje over de invloed van kunst en literatuur.
Speelperiode: 15 november tot en met 23 december 2006.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Opium voor het volk – Blind

Opium voor het Volk maakt verhalen over de wereld van de ‘pubers van Lubbers en Kok’. Lizzy Timmers steelt hier de show. Hoewel het geen moeilijke voorstelling is, geeft het wel degelijk stof tot nadenken. Een voorstelling die vooral voor dertigers heel herkenbaar en confronterend zal zijn.
Speelperiode: 16 november 2006 tot en met 31 maart 2007.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Theatergroep Maqam Lamaqul – Zoeken naar Mohammed

Zoeken naar Mohammed is een verrassende en humoristische voorstelling. Het is het eerste deel van een vijfluik over de vijf zuilen van de islam. De eerste zuil van de islam, de Shahada, gebiedt dat iedere moslim Allah eerbiedigt als zijn enige god en Mohammed als zijn enige profeet.
Speelperiode: 18 november tot en met 16 december 2006.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Ro Theater – Platonov

Fotograaf: Beer Buijsma
Fotograaf: Beer Buijsma

Dorpsonderwijzer en gemankeerde intellectueel Platonov verveelt zich te pletter in de benauwde Russische dorpsgemeenschap. Hij zit van ellende alle vrouwen achter de rokken aan en jaagt alle mannen de kast op. Een opmerkelijke avond toneel.
Speelperiode: 25 november 2006 tot en met 27 januari 2007.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Theater Antigone – Dédé le taxi

Dédé de taxichauffeur rijdt altijd ’s nachts. Hij houdt van de donkere wereld, dan hebben de mensen minder haast. Dédé brengt ze thuis en vertelt ze zijn verhalen. De verhalen van het leven, van de dood en de liefde, en van alles wat daar tussen is.
Speelperiode: 3 januari tot en met 24 maart 2007.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Toneelgroep Amsterdam – Echt iets om naar toe te leven

Dit seizoen is Arjan Ederveen opnieuw te zien in Echt iets om naar toe te leven, een bitterzoet morfinesprookje over een stervende lesbische kinderboekenschrijfster die tegen de zin van haar vriendin en zakelijk belangenbehartiger haar erotische memoires wil uitbrengen. Vanwege het overlijden van Joop Admiraal neemt Roeland Fernhout de rol van de vriendin van de schrijfster over.
Speelperiode: 6 januari tot en met 8 februari 2007.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Ronald Giphart, Bart Chabot en Martin Bril – Giphart en Chabot met Bril

Fotograaf: Eric van de Elsen
Fotograaf: Eric van de Elsen

Een nieuw theatraal schrijverstrio is een feit. Ronald Giphart, Bart Chabot en Martin Bril staan samen op het podium. Het zijn geen theatertijgers, maar ze zorgen wel voor een avondje literair vermaak met af en toe een gekke twist. Er is zelfs gedacht aan interactie met het publiek.
Speelperiode: 10 januari tot en met 26 april 2006.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Ro Theater – Bezonken Rood

Op indringende wijze wordt het publiek in deze theatermonoloog deelgenoot van de emoties en gedachten van een man die samen met zijn moeder het Jappenkamp overleefde. Een ode aan de vertelkunst.
Speelperiode: 6 februari tot en met 12 juni 2007.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

Mugmetdegoudentand – Quality Time

Een mooie carrière, een fijn gezin, een ongeremd seksleven en vooral voldoende ruimte voor persoonlijke ontplooiing. Zie hier het verlanglijstje van veel moderne ouders. Quality Time neemt dit fijne lijstje onder de loep, en toont een avond en een ochtend in de huiskamer van een jong en hectisch gezin.
Speelperiode: in mei 2007.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

d’Electrique en The Ex – A Clockwork Orange

~

Het gaat er hier heftig aan toe. Het publiek wordt bedolven onder een dikke laag audiovisueel geweld. De verhaallijnen van A Clockwork Orange worden slechts even aangestipt. Resultaat: een hartenkreet die tot het bot ontroert. Vorig jaar voor het eerst te zien op Over het IJ Festival en volgend jaar op tournee.
Speelperiode: 8 mei tot en met 6 juni 2007.
Lees hier onze uitgebreide recensie.

8WEEKLY wenst je een goed theaterseizoen toe!