Muziek / Achtergrond
special: Voorbeschouwing Paaspop 2011

Voor het eerst drie dagen lang

.

Soms is Paaspop zo vroeg in het jaar dat het ’s nachts nog kan vriezen. Dit jaar valt Pasen eind april en zullen we van nachtvorst wel verschoond blijven. En als het voorjaar een beetje meewerkt, kunnen we zelfs mooi weer verwachten. Paaspop is een van de eerste openlucht-festivals van het jaar, met een hoofdprogramma dat grotendeels wordt gevormd door acts van Nederlandse bodem.

Muziek, theater en eten
Op de vrijdagavond wordt direct flink uitgepakt met grote namen als Moss, BZB, Waylon en als

~

afsluiter Anouk. Verdeeld over vier podia – in plaats van tien op de volgende twee dagen – vult een toch al heel behoorlijke muziekselectie de planken. Naast het hoofdpodium is er de Jack Danielsstage, met bands als DeWolff en Shaking Godspeed. In de Restolounge kun je ook dit jaar terecht voor (behalve eten en drinken) vermakelijke theatrale optredens van diverse kleine acts die het pauzeren veraangenamen.

De Heineken Starclub is het toneel van een drietal DJ’s die de avond vullen met plaatjes, praatjes en andere kunsten. Als de twee muziekpodia je niets te bieden hebben, of als je even wil dansen, kun je bij deze mannen op bezoek voor een feestje. Zo is er naast de muziek op alle dagen voldoende te beleven. Als muziekredactie van 8WEEKLY beperken we ons tot de muzikale versnaperingen. Pas in de vroege ochtend van tweede Paasdag weten we of drie dagen Paaspop leuker was dan de traditionele twee etmalen. Maar missschien hebben we de derde Paasdag wel nodig om bij te komen …

Van Tim Knol tot Triggerfinger
Op zaterdag is het de beurt aan de Dazzled Kid, genomineerd voor een 3FM Award, om te openen op het hoofdpodium. Voordat Guus Meeuwis de nacht inluidt, horen we op hetzelfde podium Tim Knol, het soloavontuur van Krezip’s Jacqueline Govaert en het door 3FM doodgeknuffelde Going Back to the Zoo. In het afsluitende uur van de zaterdag speelt voor de echte diehards nog Bloody Beatroots Death Crew. Voor wie dit gezelschap te middle of the road vindt, zijn er op het Masters of Rock podium optredens van Triggerfinger en Peter Pan Speedrock. Op de Jack Daniels-stage kun je kijken en luisteren naar Krach, Royal Public en Two Cow Garage.

Ook op zondag is er nog veel te genieten. Wat te denken van Neerlands oudste rock and roll band Golden Earring? Ook Bløf, Van Velzen, Alain Clark en Miss Montreal vertoeven een uurtje op de Mainstage planken. De leemte in de programmering wordt op het zusterpodium The Masters of Rock opgevuld door My Favorite Scar, Revamp, Kreator en Danko Jones. De muzikale mix op het Jack Daniels-podium zal menig rockminnende avonturier aantrekken.

Al met al zijn de vooruitzichten goed voor dit Paasfestival, een evenement dat ook dit jaar weer vele bezoekers naar Schijndel zal lokken. En als het weer meewerkt verandert het gras niet, zoals andere jaren, in een grote modderpoel.

http://www.youtube.com/watch?v=K6_qRODDfRA&feature=player_embedded