Muziek / Achtergrond
special: Voorbeschouwing – Jungle by Night @ Carré
Jungle By Night - Livingstone

Releaseshow Livingstone

Jungle by Night is geen onbekende naam meer in de Nederlandse en internationale muziekwereld. De mannen, toen nog jongens, brachten in 2010 hun eerste EP ET/Get Busy uit. De band bestaat uit blazers, gitaar, toetsen, bas en veel percussie. De instrumentale muziek is vooral erg dansbaar met allerlei invloeden zoals jazz, dance en afrobeat. Vanaf 2010 is er bijna elk jaar een album en/of EP uitgebracht en hebben de mannen daarnaast meer dan 450 shows in 24 verschillende landen gedaan.

Nieuw album

Sinds enkele dagen ligt het nieuwe album Livingstone in de winkels. De plaat bevat 11 nummers, waarvan ‘Hangmat’ in oktober als voorproefje was uitgebracht. Dit nummer geeft een goede eerste indruk van het album. De mannen gaan met deze plaat een net iets andere kant op dan met hun vorige werk. De sound is wat relaxter, zwoeler, en hier en daar wat elektronischer. De nummers zijn gelaagder en klinken helderder.

Carré

De band heeft met het nieuwe album al vier optredens achter de rug, maar 24 november zal de officiële releaseshow zijn in Carré te Amsterdam. Dit is tevens de eerste keer dat de mannen in dit iconische theater zullen spelen. Het nieuwe album belooft dat het weer een swingend en overtuigend optreden als vanouds zal worden, waarbij zelfs de stoelen uit de zaal zullen worden gehaald voor de gelegenheid! Er zijn nog kaarten te krijgen, maar ze gaan hard. 8WEEKLY zal er sowieso bij zijn, dus lees hier na afloop wat wij ervan vonden!

Voor wie er niet bij kan zijn in Carré zijn er gelukkig nog genoeg andere kansen.

Live te bewonderen:

24 november – Carre – Amsterdam (official releaseshow)
29 november – Maassilo – Rotterdam
8 december – Oosterpoort – Groningen
9 december – AB – Brussel
11 december – Le Petit Bain – Parijs (Fr)
12 december – Laeroneuf – Lille (Fr)
29 december – Doornroosje – Nijmegen