Theater / Achtergrond
special:

Treed in de voetsporen van Kuifje!

Schrijf je eigen recensie van Kuifje – de musical.

~

1500 ‘Razende Reporters’ bezoeken 12 mei massaal de eerste exclusieve persvoorstelling Kuifje – De zonnetempel in Oostende en 8WEEKLY mag 25 aanstormende talenten naar deze bijeenkomst sturen.

~

1500 ‘Razende Reporters’ bezoeken 12 mei massaal de eerste exclusieve persvoorstelling Kuifje – De zonnetempel in Oostende en 8WEEKLY mag 25 aanstormende talenten naar deze bijeenkomst sturen.

Voor veel journalisten was en is hij een grote inspiratiebron; Kuifje de avontuurlijke en altijd nieuwsgierige reporter. 78 jaar geleden zag deze stripheld het licht en dit jaar, op 22 mei, is het 100 jaar geleden dat Kuifjes geestelijk vader Hergé werd geboren. Ter gelegenheid hiervan wordt de grootste reporterdag ooit georganiseerd. Voor deze speciale reportersdag zoekt 8WEEKLY 25 razende reporters, die onder leiding van een bekende reporter op zaterdag 12 mei in het Belgische Oostende verslag doen van musical Kuifje – De Zonnetempel. We zoeken zowel professionele- als amateurverslaggevers en fotografen.

Alle uitverkoren reporters vertrekken zaterdagochtend 12 mei per bus van het nieuwe Luxor Theater Rotterdam naar de Kursaal in Oostende, waar het team achter de musical voor de ontvangst zorgt. Uiteraard verwachten we van de reporters een verslag van de dag. De beste verslagen maken kans op mooie prijzen, o.a. Het Kuifje Vip Arrangement en publicatie.

Op 12 mei is de eerste try out te zien van de hele musical Kuifje – De Zonnetempel. Dinsdag 22 mei is de Nederlandse galapremière in het nieuwe Luxor Theater Rotterdam waar de musical tot en met 17 juni te zien is.

Programma zaterdag 12 mei

11.00 uur vertrek per bus vanaf nieuwe Luxor Theater richting Kursaal Oostende (met eigen vervoer is ook mogelijk)

13.30 uur ontvangst door de productie

14.00 uur matineevoorstelling

17.00 uur Einde voorstelling,terugreis

Denk je dat jij een mooi verslag van deze voorstelling kunt schrijven of kun je goed fotograferen? Stuur dan vóór 4 mei een mailtje met motivatie naar theater@8weekly.nl. Vergeet niet je naam, telefoonnummer en een kort cv te vermelden.