Muziek / Achtergrond
special:

Vader Abraham maakt partijlied Leefbaar Nederland

De PvdA had altijd de Internationale, Leefbaar Nederland heeft nu Pierre Kartner. ‘Wimmetje gaat, Pimmetje komt’ is de titel van het lied dat Vader Abraham voor Pim Fortuyn heeft geschreven. Vader Abraham zingt, Pim Fortuyn zing-zegt, ergens op het niveau van de voordracht van huwelijksliederen, zijn eigen regels: ‘At your service’.

~

Kartner stelde wel een paar eisen aan de tekst, die niet zo rechts werd als Fortuyn zich voordoet: ‘Daarom zal ik een keer stemmen op hem, recht uit mijn hart, maar hij moet mij beloven: strijd voor blank, bruin, geel en zwart’. Nadat Vader Abraham die zin de ether in heeft gezongen, antwoordt Pim: ‘dat beloof ik u’.

Dezelfde verkiezingsstunt haalde Pierre Kartner in 1974 ook al uit, toen hij voor Boer Koekoek een plaat maakte. Boer Koekoek kreeg er een zetel bij nadat hij de Brabantse carnavalskraker de tekst ‘maak mij maar president, dan wordt de benzine vijftig cent’ liet zingen.

Vader Abraham: “Als Fortuyn in de regering komt, ben ik best bereid staatssecretaris voor het vrolijke Nederlandse lied te worden, want dat wordt op het ogenblik door de radio en de tv volkomen genegeerd.”

Wie het lied wil horen, moet naar de Tros radio luisteren, want het schijnt dat ‘Wimmetje gaat, Pimmetje komt’ daar ieder uur voorbij komt. Het derder couplet dat Kartner uit zijn rijmwoordenboek heeft getoverd is alvast hieronder te lezen.

Het derde couplet:
Ik zie hem daar al zitten.
Pim in het parlement.
Met nieuwe bruggenbouwers.
en hij wordt het cement.
De held, de Nostradamus.
De waker over recht.
Dan is het voor een tijdje.
misschien niet eens zo slecht.

Pim Fortuyn: At your service

Refrein:
Pimmetje gaat.
Pimmetje komt.
Pimmetje praat.
Pimmetje gromt.
Pimmetje weet.
Pimmetje wacht.
Pimmetje denkt.
Pimmetje lacht.