Film / Achtergrond
special: Anchorman 2: The Legend Continues

De terugkeer van een held

.

In Anchorman 2 keert levende legende Ron Burgundy (Will Ferrell), na een tijd van het toneel te zijn verdwenen, terug naar de plek waar hij thuishoort, floreert en schittert: het podium van de nieuwslezer.

De film zou niet zo goed zijn als deel één uit 2004. Anchorman 2 zou zichzelf, volgens veel zelfbenoemde criticasters en filmexperts, herhalen en daarmee dan ook niet origineel zijn. Zonder deel één te hebben gezien kan daarover geen mening worden gegeven, maar alsnog is het een zwaktebod om de beoordeling van een sequel compleet af te laten hangen van het eerste deel. Films, ook sequels, dienen als op zichzelf staand bekeken te worden.

Dit is een film over de keerzijde van roem, het verloochenen van je eigen idealen of over vader-zoon relaties in de moderne wereld, maar dat is niet wat er uitspringt in Anchorman 2: The Legend Continues. Het is bovenal een film met een aantal zeer grappige scènes (tip: de eetscène bij de familie van Linda Jackson), en wederom met een briljant acterende Will Ferrell als Ron Burgundy.