8WEEKLY

Robin Hood

Artikel: Robin Hood

Robin Hood trekt ook in 2003 wederom zijn maillot aan om ten strijde te trekken tegen de Sheriff van Nothingham en zijn kwade kornuiten. Samen met Kleine Jan, Will Scarlett, Maid Marian en Broedertje Tuck zal hij diverse missies en lastige puzzels tegen komen voor hij het spel uiteindelijk tot een goed einde weet te brengen…

~

Toen ik de achterkant van het hoesje bekeek dacht ik nog met een soort van RPG van doen te hebben. Verschillende karakters met verschillende vaardigheden die allerlei missies moeten oplossen. Sinds Morrowind ben ik wel in voor dit type spelen, dus vol goede moed begon ik aan mijn werk: spelervaring op doen om uiteindelijk een recensie te schrijven. Het is een zware baan, maar het moet nou eenmaal gebeuren..;-)

RTS

Mijn RPG-droom spat al snel als een zeepbelletje uiteen. Het blijkt hier om een zogenaamd RTS spel te gaan, zoiets als Command & Conquer. Voor diegene die niet weet wat dat inhoudt: je klikt op een mannetje, en vervolgens klik je op je beeldscherm waar dit mannetje heen moet lopen, of welke handeling hij moet verrichten. Niet getreurd speelde ik stug verder, want het spel zag er op zich wel oké uit, en het had de juiste middeleeuwse sfeer te pakken.

Overzicht

~

Voor een RTS is het van levensbelang dat alle karakters goed reageren op je commando’s en de actie overzichtelijk blijft. Dit valt in Robin Hood wat tegen. Met name in flinke gevechten lijkt al je geklik er weinig toe te doen. De interface is op zich vrij simpel qua opzet, maar werkt gewoon niet lekker. Wel leuk is dat je tijdens je hoofdmissies ook kleine missies kan uitvoeren die je weer verder helpen in je hoofdmissie. Toch een soort RPG element dus.

Conclusie

Robin Hood is een vrij middelmatig spel, en dat is jammer, want qua opzet heeft het spel veel potentieel. Het ziet er prima uit, en de makers hebben opzich in presentatie de juiste touch te pakken. Ben je een behoorlijke RTS-fan en maal je niet om een wat roestige gameplay, dan is dit spel het overwegen waard. Ik was het na een uurtje of twee eigenlijk wel zat.