Film / Achtergrond
special:

Kim van Kooten in verfilming Ronald Gipharts Phileine zegt sorry

.

~

Vandaag is, tijdens de Dag van de Nederlandse Film in Amersfoort, officieel bekend gemaakt dat Kim van Kooten de hoofdrol gaat spelen in de verfilming van Ronald Gipharts bestseller Phileine zegt sorry. Regie en scenario zijn in handen van Robert Jan Westdijk, waardoor het duo Van Kooten en Westdijk weer verenigd is na Zusje.

Tijdens de première van Ik ook van jou vertelde Robert Jan Westdijk aan Ronald Giphart dat hij de film heel anders zou hebben gemaakt. Kort hierna daagde Giphart in een van zijn columns Westdijk uit om Phileine zegt sorry te verfilmen. Westdijk nam de uitdaging aan.

Kim van Kooten, die dankzij de samenwerking met regisseur Robert Jan Westdijk in Zusje al liet zien geen problemen te hebben met naaktscènes, zegt over haar rol in Phileine zegt sorry: “het zeer eigentijdse en bij tijd en wijlen provocerende karakter van de hoofdrolspeelster vind ik erg interessant. Ik vertrouw Robert Jan volkomen in de behandeling van de paar expliciete scènes die zich in de film bevinden.” Robert Jan Westdijk: “Kim is voor mij de ideale Phileine. Zij is naar mijn mening de enige Nederlandse actrice die in staat is dit karakter op de juiste manier tot leven te brengen”.

Op dit moment is de casting voor de tegenspelers van Kim in volle gang. Al meer dan 60 screentest hebben plaatsgevonden met vele bekende Nederlandse acteurs. Verwacht wordt dat de casting voor eind januari rond is.

Phileine zegt sorry gaat over een meisje dat, als zij ontdekt dat haar recente liefde naar New York gaat om in een zeer controversieel toneelstuk te spelen, hem achterna reist. Ze zet alles in rep en roer als ze erachter komt hóe controversieel het is.

De opnames van de film, die in New York, Canada en Nederland plaatsvinden, zullen naar verwachting in de zomer van 2002 beginnen. In het voorjaar van 2003 zal Phileine zegt sorry in meer dan 100 bioscopen uitgebracht worden. BNN is, net als bij Costa! en Ik ook van jou, co-producent.

Reageer op dit artikel