Muziek / Album

Een hoogtepunt voor Lefties Soul Connection

recensie: Lefties Soul Connection - One Punch Pete

.

Het heeft even geduurd, maar ze zijn terug: en hoe! Lefties Soul Connection laat  de heupen wiegen met het nieuwe album One Punch Pete.

Met hun nieuwe cd One Punch Pete laten ze het voomalig, grotendeels instrumentale, pad achter zich. Ze hebben zich verrijkt met de zang van Michelle David en dat is een meesterlijke zet!

Opzwepende, zwoele soul
Vanaf de opening van het album met het nummer ‘Shake It Up, Burn It Loose’ wordt je wakker geschud en meegevoerd op de funky geluiden van de nieuwe Lefties Soul Connection. De bandnaam is nooit eerder zo terecht geweest. Hier worden Soul connecties gelegd!

Ook live blijkt de toevoeging van David een gouden greep. De band was altijd al een lekkere live band, maar met de in Nederland wonende Amerikaanse zangeres erbij krijgt het allemaal net dat beetje extra. Zet de band in een willekeurige, niet te grote zaal en al snel zie je wriemelende lichamen wellustig meebewegen op de opzwepende tonen van de band. One Punch Pete brengt je een avond lang zwoele, sexy, funky soul en dat zul je weten ook.

Seksuele uitspattingen op de dansvloer?
Na de opener komt het lekkere ‘She’s Not Answering’. Met dit nummer is de omslag in de muziek meteen goed hoorbaar. De funky instrumenten van LSC zijn niet leidend maar ondersteunend ten opzichte van de zang. En de band doet dat zonder het herkenbare basisgeluid van de formatie onrecht aan te doen. Dit is Lefties Soul Connection: the next level. En zoals het een volgende niveau betaamt is ook dit beter, mooier en grootser.

Dat we nog steeds met de oude vertrouwde Lefties te maken hebben blijkt wel uit het derde nummer op de cd. ‘Code 99’ is weer een ouderwetse instrumentale stamper. Eentje die je oproept de ogen te sluiten en langzaam je lichaam in beweging te zetten. Beginnend met een licht trillende teen eindig je met heftig zwierende ledenmaten, een verhit lichaam en een heerlijk voldaan gevoel na afloop. Je zou bijna vergeten dat we het hier over muziek hebben.

Met dit meest recente album heeft de band zichzelf overtroffen. Door de toevoeging van de swingende zang van David lijken de instrumentale nummers nog krachtiger uit de hoek te komen. Daarnaast zorgt de zang voor een vernieuwde dynamiek binnen de muziek van de band. One Punch Pete  heeft een tijdje op zich laten wachten, maar het was het wachten meer dan waard. Dit is de beste LSC-plaat tot op heden! En nu ga we weer even verder swingen op ‘U Got Me’. Oawwh!