Muziek / Achtergrond
special: Beste studentenband van 2001

Charing X

Eens won de Groningse band Karakter nog de onderscheiding beste studentenband, en nam niet veel later haar eerste single Even weg op, dit jaar is het de beurt aan de band Charing X uit het mooie Dinxperlo.

Mind the gap

~

Deze band timmert al een tijdje flink aan de weg en het mag dan ook geen wonder worden gevonden dat zij dit jaar in Paradiso de eerste plaats in de wacht sleepten. De band, bestaande uit vier mannen en twee zangeressen, maakte eerst naam als coverband. Ze brachten een demo genaamd Mind the gap uit met covers van onder andere Ilse de Lange en Alanis Morissette. Deze plaat bleek goed aan te slaan en niet veel later namen ze dus deel als de Heineken Student Music Award.

Website

Ook via hun website www.charingx.net verwierven ze bekendheid in Nederland. Het nummer dat nu als single verspreid wordt, Make up your mind was een jaar geleden al als mp3-bestand te vinden op de website van de band, samen met

~

nog een aantal andere nummers. Hiermee levert de band duidelijk het bewijs dat mp3 niet enkel een vijand van de muziekbranche hoeft te zijn, maar wel degelijk goede promotie kan verrichten.

Een van de mooiste nummers

Het nummer Make up your mind werd naar aanleiding van de Studenttour echter ook op een promosingle geperst en onder studenten verspreid. Dit nummer geeft goed aan waar Charing X goed in is: een mooi gedragen nummer met een spannende harmonie produceren. Tevens hebben ze met dit nummer een goede keuze gemaakt, aangezien het een van de beste songs (covers incluis) van de band is.

Platencontract

~

Het meest recente nieuws is dat de band een contract getekend heeft, en er waarschijnlijk al in januari een single in de winkel ligt! Tevens zal er een tweede single en een album van de band uitkomen, dus houdt 8WEEKLY in de gaten, dan weet je direct wanneer je naar de winkel moet rennen.
En ondertussen zal de band wel doorgaan zoals ze dat al een hele tijd doet. Zo veel mogelijk optreden en elke week uit hun studentenstad terug naar het thuishonk Dinxperlo om te repeteren.