Kunst / Theater / Kunst / Reportage / Reportage / Reportage
special: Fotoreportage: Festival TweeTakt 2021

Magisch festival op een fort in de bossen

Fotograaf en beeldredacteur Bart van Lier bezocht onlangs Festival Tweetakt (theater, kunst en muziek) bij een monumentaal fort in de Ruigenhoekse polder, vlak boven Utrecht. Hij verwerkte zijn indrukken in zowel tekst als beeld in het onderstaande verslag.

Impressie van mijn bezoek aan Tweetakt

Speciaal voor 8WEEKLY ben ik twee avonden naar het Tweetakt festival geweest voor een fotoreportage en ik heb daar drie voorstellingen bekeken.

Ten eerste was het een verademing om na 1,5 jaar weer naar een festival te kunnen gaan. Waar je je onder genot van hapje en een drankje naar muziek kunt luisteren of een voorstelling kan bekijken en het gevoel krijgt dat het oude normaal weer begint terug te komen.

Dat gezegd hebbende was Tweetakt ook écht een leuk festival om naar toe te gaan. Het wordt dit jaar gehouden op Fort Ruigenhoek. Een prachtige locatie midden in de bossen. Vooral ’s avonds heeft het iets magisch als je er naartoe fietst. Je ervaart de stilte van de bossen eromheen en ziet daarna de mooie sfeerverlichting op het festivalterrein. Ook de drie voorstellingen die ik heb bekeken waren geweldig.

Fantastische show

Screws was interessant omdat je een ander beeld krijgt van je eigen lichaam als twee lichamen samensmelten en een “kunstwerk” worden. The Happy few was een show die je aan het denken zet over hoe je naar mensen kijkt door middel van hun voorkomen. Je ziet hoe één persoon meerdere identiteiten kan aanmeten. Zeer treffend en goed geacteerd. Als laatste heb ik Shake Shake Shake bekeken. Helaas waren ze maar één weekend op TweeTakt maar wat is dat een fantastische show! Er komt 90 minuten lang een brok energie op je af. Dans en muziek wisselen elkaar in rap tempo af. Je ziet dat de dansers er zelf ook plezier én lol in hebben en dat maakt deze show zo leuk om naar te kijken. Voor mij een van de hoogtepunten van het festival.

Festivalsfeer

Maar naast theater en muziek is er ook veel mooie kunst te zien waar medewerkers je graag alles over willen vertellen. Daarna heb ik onder het genot van een biertje en nacho’s nog even kunnen genieten van de festivalsfeer op de binnenplaats. Kortom het was een geslaagd bezoek aan het Tweetakt en ik kom volgend jaar zeker terug!

 

Festival Tweetakt is nog tot en met 19 september te bezoeken op Fort Ruigenhoek.