Film / Achtergrond
special:

Opnamen Pietje Bell van start

Maandag beginnen de opnamen voor alweer een hele coole Nederlandse jeugdfilm: Pietje Bell. De cast bestaat uit zo’n beetje half acterend Nederland en de regie is in handen van Maria Peters, die eerder ook verantwoordelijk was voor Kruimeltje.

~

Pietje Bell is het ondeugende broertje van Kruimeltje. Beide straatschoffies hebben als geestelijk vader de onderwijzer Chris van Abkoude. Pietje maakt in de jaren dertig de stad Rotterdam onveilig. Met zijn streken drijft hij zijn ouders, de zure apotheker Geelman en zijn vervelende zoon Jozef tot wanhoop. Wanneer hij per ongeluk een dievenbende ontdekt, wil niemand hem geloven.

Het belooft een waar feest van herkenning te worden, want er spelen een heleboel bekende namen mee in Pietje Bell, waaronder Angela Groothuizen, Arjan Ederveen, Rick Engelkes en Willem Nijholt. Pietje zelf wordt gespeeld door Quinten Schram, die uit de 1200 gegadigden naar voren kwam als de ideale belhamel.

Pietje Bell is vanaf november in de bioscoop te zien. Wie wil weten hoe het ook alweer afliep met Pietje, kan voor één van de acht boeken terecht op de site van Uitgeverij Kluitman of vanaf 1 maart op de officiële Pietje Bell-site.