Muziek / Album

The Hubschrauber beklijft

recensie: The Hubschrauber - I Want to Buy a Farm With You

.

Soms kan een bandnaam je triggeren. Dat is het geval bij The Hubschrauber, een band uit Nijmegen met een benaming die je eerder zou verwachten voor een personage in een film van The Coen Brothers. Maar achter de wat eigenaardige bandnaam schuilt een veelbelovende indieformatie uit Nijmegen.

Uit die contreien verschijnt wel vaker iets interessants; denk maar aan De Staat en Roosbeef. I Want to Buy a Farm with You is de tweede EP van The Hubschrauber, met daarop vijf volwaardige nummers en twee intermezzi. Openingstrack ‘Euphoria’ ademt het weerbarstige en tevens sexy geluid van een band als dEUS. Andere referenten op dit mini-album zijn The National, Eels, Elliott Smith en Sparklehorse.

Het vijftal van The Hubschrauber beschikt over een fijn gevoel voor transparante, rafelige indiesongs, met pakkende melodieën en sprankelende (soms licht ontsporende) gitaarlijnen. Op de zang van de band valt ook weinig aan te merken. ‘Donker maar hoopvol’, zo omschrijft The Hubschrauber zelf hun muziek. Hoe dan ook: I Want To Buy A Farm With You is een EP die beklijft.