Muziek

Tweede editie van Down The Rabbit Hole: de to do’s en mustsee’s

recensie: Voorbeschouwing

In het laatste weekend van juni is het tijd voor de tweede editie van het Down The Rabbit Hole-festival, ofwel het kleine Lowlands. Na een succesvolle eerste editie worden de Groene Heuvels in Beuningen het laatste weekend van juni weer omgetoverd tot een psychedelisch paradijs.

Wie vorig jaar aanwezig was, herinnert zich ongetwijfeld de mega-installatie bij de ingang die in de nacht veranderde in een kleurrijk en sprookjesachtig geheel, en de geheimzinnige nachtelijke tocht door het bos. Ook de ronddraaiende bar, de hottub, de hoelahoepmeisjes en het vlotten bouwen is de bezoeker vast bijgebleven. Om over de prima line-up nog maar niet te spreken. Wat heeft DTRH15 te bieden deze zomer?

Dat er een ruime keuze in het festivalaanbod is, zal niet geheel onbekend zijn. Zoals we eerder schreven is het tegenwoordig lastig kiezen. Down The Rabbit Hole werd vorig jaar vergeleken met het opkomende Best Kept Secret festival, dat een weekend eerder plaatsvindt. Dit jaar was de keuze qua line-up iets gemakkelijker: hoewel Best Kept Secret zich vooral richt op de kleinere en onbekende bands gaan wij voor Down The Rabbit Hole, met onder andere Damien Rice, Flying Lotus, The War On Drugs, FKA Twigs, Ryan Adams en Glass Animals.

Flying Lotus, vrijdag 26 juni 19:30 uur @ Teddy Widder

Één van de betere producers van de afgelopen jaren is Flying Lotus. Live wist hij er eerder op onder andere Lowlands en PITCH festival een feest van te maken. Wij luiden de vrijdagavond in in de Teddy Widder met een paar danspasjes.

Damien Rice, vrijdag 26 juni 22:45 uur @ Hotot

Hij is terug: dé singer-songwriter van de jaren 00. Tegenwoordig staat deze Ier alleen op het podium. Toch heeft hij een groot bereik: met zijn akoestische gitaar en/of piano en zijn breekbare stem pakt hij het hele publiek in. Eerder dit jaar stond hij op Primavera Sound en afgelopen najaar in een uitverkocht Carré. Wij kunnen niet wachten tot hij op de planken van de Hotot tent op Down The Rabbit Hole staat met zijn prachtige nummers.

FKA Twigs, zaterdag 27 juni 21:45 uur @ Teddy Widder

Deze Britse zangeres en producer heeft het vorig en dit jaar helemaal gemaakt. De jonge Tahliah Debrett Barnett maakt een aanstekelijke mix tussen urbanpop en triphop. De harde bass in diverse tracks van haar debuut komen uit de boxen thuis al keihard binnen, laat staan hoe dit live zal zijn.

Birth of Joy, zondag 28 juni 16:45 uur @ Teddy Widder

Deze Nederlandse band doet het erg goed de afgelopen tijd. Met optredens op onder andere Lowlands, Best Kept Secret en Glastonbury is het dit jaar tijd voor de Groene Heuvels. Hun groovy rock is strak en gelikt. De stem van frontman Kevin Stunnenberg brengt je weer even mee naar de jaren 60 en 70. Absoluut rocken én swingen geblazen in de namiddag van de zondag van het festival.

Kampvuursessies

Natuurlijk zijn de tenten waar de optredens gehouden worden erg sfeervol, maar er is nog veel meer tofs op het festival. Neem bijvoorbeeld de kampvuursessies bij De Vuurplaats. Vorig jaar hebben we daar veel hilarische acts gezien: cabaretiers, maar ook happy hardcore met bekende mensen. Groot voordeel aan deze sessies: enorm gezellig! Nadeel: je moet wel zorgen dat je er op tijd bent wil je wat meekrijgen van de acts. Dit jaar zijn we tevens erg benieuwd naar de Walvisbios: klinkt spectaculair, of dat ook zo is is nog even afwachten.

Bezoek ook het Vuige Veld, waar je de beste knallers uit de speakers kunt verwachten en heerlijk BBQ-vlees kunt eten. Waag een plons in het water, wat zowel op de camping als op het festivalterrein kan, of geniet gewoon van een lekkere Kornuit in de zon. Kortom: er is genoeg te doen op Down The Rabbit Hole.

Down The Rabbit Hole: 26, 27 en 28 juni @ De Groene Heuvels, Beuningen.