Muziek / Album

Veelbelovend

recensie: Saranne - Feathers & Fools

Saranne is een Nijmeegse singer-songwriter die in 2008 debuteerde met het mini-album This Is Me. Dat ze over Limburgse roots beschikt, bleek uit haar cover van ‘De Peel In Brand’ van Rowwen Hèze.

Op de tweede cd Feathers & Fools toont Saranne haar voorliefde voor folk, country en, iets mindere mate, blues. Het is een alleraardigst album met twaalf verhalende en melancholisch getinte liedjes.

Bravoure

~

Saranne (Schumers) is behept met een donkere, warme stem met veel bereik. Het ene moment zingt ze verstild en ingetogen, een andere keer wat vinniger. Medewerking op dit album krijgt ze van producer/multi-instrumentalist BJ Baartmans, Alex Akela op viool en accordeon en Hanneke Vonk als tweede stem. Puntje van kritiek is dat haar stemgeluid soms nog te schuchter klinkt. Iets meer bravoure zou geen kwaad kunnen.

Bedaard
Saranne houdt het sober op Feathers & Fools. Haar tokkelende gitaar wordt hier en daar ingekleurd door accordeon, banjo, mandoline of piano. Het tempo is bedaard, met uitzondering van het huppelende ‘Two Bikes’. Sterkste troef is ‘Toward The Sun’, een mooi, klein lied met subtiele gitaarbegeleiding. In slotnummer ‘Ga dan!’ schakelt Saranne verrassend over op het Nederlands (met Limburgse tongval). Een prima afsluiter van een veelbelovend album.

8WEEKLY MediaPlayer