Muziek / Album

Fans only

recensie: Jason Mraz - Beautiful Mess – Live On Earth

Vlak na een wereldwijde tour is het altijd leuk om een livealbum uit te brengen. Zo heeft Jason Mraz waarschijnlijk ook gedacht toen hij besloot Beautiful Mess – Live On Earth naar de platenzaken te brengen. Compleet met dvd, voor wie het optreden nog eens terug wil zien.

~

Het concert, dat plaatsvond in Charter One Pavilion in Chicago, was onderdeel van de tour die Mraz hield naar aanleiding van het uitbrengen van zijn derde studioalbum We Sing, We Dance, We Steal Things. Als onderdeel van deze tour stond Mraz 2 juli nog in het Westerpark in Amsterdam. De fans zullen blij verrast zijn met deze concertregistratie, maar dan ook echt alleen de fans. Wat Mraz op Beautiful Mess – Live On Earth laat horen is weinig verrassend. Van het begin tot het eind laat Mraz slechts hits en favorieten horen. Hierbij varieert hij nauwelijks en volgt hij de muzikale lijnen en akkoorden zoals ze ook op zijn drie studioalbums te horen zijn vrijwel in zijn geheel.

Uitstapjes

Er zijn gelukkig wel enkele spaarzame uitzonderingen op deze regel te bespeuren. Zo hoor je op het nummer ‘The Remedy’ een reggaeachtige sound, compleet anders dan hoe de track op het oorspronkelijke studioalbum klonk. Daarnaast doet Mraz een keurig nette cover van Lionel Richie’s ‘All Night Long’. Op zich geen bijzondere versie, maar toch is het leuk dat hij een uitstapje maakt naar iets anders, iets wat niet op zijn eigen albums te horen is.

Als klap op de vuurpijl vergezelt Colbie Caillat, vooral bekend door haar enorm zoetsappige radiohitje ‘Bubbly’, Mraz op het podium tijdens de uitvoering van het duet ‘Lucky’. Dit nummer werd oorspronkelijk ook opgenomen door Caillat en Mraz samen, maar het is toch aardig dat het live ook door diezelfde twee artiesten neergezet wordt.

Crowdpleaser Mraz

Ook al onderscheidt Mraz zich op het podium nauwelijks van wat hij laat horen op zijn studioalbums, het klinkt goed. Mraz weet heel goed wat hij kan en laat dit dan ook horen aan de bezoekers van het concert. Gezien de reacties uit het publiek lukt dit hem. Ieder nummer wordt met luid gejuich ondersteund en als de zanger de akkoorden van zijn tot nu toe grootste hit, ‘I’m Yours’, aanslaat op de gitaar worden de fans helemaal wild. Ze horen precies waar ze voor gekomen zijn. Mraz ontpopt zich als een crowdpleaser pur sang. Mede daardoor is het album een aanwinst voor zijn fans en vooral voor de bezoekers van zijn tour. Die kunnen de sfeer nog even lekker terughalen in de eigen huiskamer.

[pro_ad_display_adzone id=30963]