Film / Interview
special: Een interview met Hisko Hulsing

INTERVIEWSPECIAL PODCAST: Hisko Hulsing over Undone

In deze interviewspecial praat Sanne Kortooms met Hisko Hulsing, regisseur en production designer van de Amazon Prime serie Undone. O.a. Bob Odenkirk en Rosa Salazar spelen de hoofdrollen in deze bijzondere animatieserie waarvan het tweede seizoen net uit is. Nadat Hulsing de acteurs filmde in een kale studio in Hollywood, creëerde hij een geheel nieuwe, geanimeerde wereld voor ze. Hij gebruikte de zogenaamde rotoscooptechniek en stuurde daarnaast een groot team van schilders en animatoren aan in Texas én Amsterdam.

De serie (geïnitieerd door BoJack Horseman creators Raphael Bob-Waksberg en Kate Purdy) gaat over de dunne lijn tussen waanzin en realiteit. Of juist een waanzinnige realiteit? Het zijn thema’s die Hisko bezighouden. Hij praat er met Sanne over en vertelt hoe het is om zo’n omvangrijke productie te maken. En hoe het is als producenten die werken voor voormalig Disney-leider Michael Eisner speciaal voor jou een vlucht boekt om je tijdens het ontbijt een idee voor een serie te kunnen pitchen…

Hisko Hulsing is naast regisseur ook animator en schilder. Hij is bekend van zijn korte animatiefilm Junkyard, die vele prijzen won op festivals over de hele wereld. Ook nam hij de animatie voor zijn rekening in de Kurt Cobain biopic Montage of Heck.

Deze interviewspecial is een bonusaflevering van 8WEEKLY PODCAST #9: