Muziek / Album

Supertramp – It Was The Best Of Times

recensie: It Was The Best Of Times

.

~


Soms struin je door de stapel elpees van je ouders, op zoek naar de muziek die zij vroegen wisten te waarderen. Je hebt een dikke kans dat je tussen de Beatles en de Stones ook wel een plaat van Supertramp vindt. Deze band heeft door de jaren heen een groot aantal albums geproduceerd en ook een navenant aantal hits gehaald.

De band had al een tijd niet op het podium gestaan toen ze weer met een wereldtoer begonnen. Deze bleek zo goed te lopen dat er van deze series optredens een dubbel CD is gemaakt.

Nieuwe nummers worden afgewisseld met klassiekers als Breakfast in America, The logical song en School. Het is frapant om te horen dat de band ondanks het feit dat ze lang niet op het podium heeft gestaan niet statisch is geworden. Nog steeds klinken de live opnamen goed, degelijk en spontaan. Dit is opvallend omdat de band met een grote bezetting van acht man op het podium van de Royal Albert hal in Londen staat. Maar deze bezetting lijkt de band goed te bevallen.

Concluderend kunnen we dus zeggen dat deze live plaat een welkome aanvulling is de op stapel al aanwezige platen van Supertramp. Ondanks het feit dat de band al enkele jaren bestaat zijn de nummers op het album levendig gebracht, zonder daarbij de passie voor de muziek te verliezen.