Muziek / Album

Debuutplaat is pure seks

recensie: Oscar and the Wolf - Entity

.

Voor hun debuutplaat zijn de heren, in een andere groepsetting, de grens overgegaan. De samenwerking in Londen met producer Leo Abrahams heeft geleid tot het twaalf nummers tellende Entity. Waar de rode lijn eerder een exceptioneel dromerige sound was, ligt de nadruk nu op sexy tunes met een donkere laag. Denk aan een goede elektronische beat met een vleugje r&b en donkere vocals. Het magische aspect is nog steeds aanwezig, maar dat kan ook niet anders met de mysterieuze stem van zanger Max Colombie.

Entity opent met het indrukwekkende ‘Joaquim’, een nummer met fijne donkere bassen en een zwoele instrumentale afwerking. In het intro van ‘Bloom’ is de eerdere Oscar and the Wolf te horen: een vleugje droompop met die typerende vocals van Colombie. Het refrein gaat totaal de andere kant op: opzwepend, groots en toch magisch. Ook ‘Dream Car Ocean Drive’ had best op een eerder ep’tje kunnen staan.

Goede beats
Dit debuut staat vol met ijzersterke nummers. ‘Strange Entity’ is één van die zwoele, maar dansbare tracks. De beat is, in combinatie met Colombies stem, erg sexy zodat je clubradar getriggerd wordt. Dit is een perfect nummer voor in een te warme tent op een festival. Dit geldt eveneens voor ‘Somebody Wants You’, dat net als ‘Undress’ pure seks uitstraalt, voor zover muziek dat kan. De donkere en zware vocals zijn mysterieus en samen met de opzwepende beat erg lekker. Het nummer heeft door het toegankelijke refrein ook hitpotentie.

Een track die uit de toon valt is ‘Under The Skin’, een experimenteel instrumentaal nummer dat niet goed uitpakt in de grote elektronicadroom van Colombie. Hoewel de plaat heel divers is, is ‘Under The Skin’ een vreemde eend in de bijt. De heren sluiten Entity wel goed af met ‘Killer You’, een uptempo track met rauwe vocals en een straffe, koele beat door de als zweepslagen klinkende drums.

De eerdere ep’tjes vormden slechts een minimale kennismaking met Oscar and the Wolf. Het wachten op Entity was de moeite waard. Het maakt bovendien nieuwsgierig naar de toekomst van deze band. Let maar op: 2014 wordt hét jaar van Oscar and the Wolf.