Muziek / DVD

Van nuchterheid naar zwijmelliedjes

recensie: De Kast - Open

De Kast. Vijf nuchtere jongens uit Friesland die gewoon lekkere duidelijk Nederlandse rock speelden, maar na hun debuut Alles uit de kast uit 1993 afdwaalden van deze muziek. De band is gaan spelen wat de meeste mensen graag willen horen: de zwijmelliedjes, gezongen door die jongen met mooie krullen.

Kleurloos

Helaas gebeurt het zo vaak dat een band zijn stijl gaat aanpassen en zo verschuift naar het gewogen gemiddelde van de smaak. Dit houdt dus in dat de populariteit van het product gemaximaliseerd kan worden en er slechts een miniem risico te duchten is. Het geeft je als artiest de mogelijkheid voor een goed betaalde carrière, doch je verzandt snel in een kleurloosheid en je platen krijgen de impact van een zuchtje wind.

Weggezakt

Dit in ogenschouw nemend zal het niemand verbazen dat de DVD Open niet uitblinkt in originaliteit. Natuurlijk is het een mooie uitgewerkte DVD, en het is prachtig dat je drie clips vanuit verschillende perspectieven kan bekijken. Maar toch is het kleurloos. De mooie trucjes die een DVD toelaten kunnen niet verhullen dat de muziek van de Kast niet meer is wat het was, diep weggezakt in het genre wat niemand echt slecht kan vinden, maar al helemaal niet goed.

Conclusie

De conclusie kan dus kort zijn. Een DVD is altijd genieten, maar helaas is de Kast weggezakt in standaardmuziek met veel franje, maar slecht weinig kleur. Ze zijn in dik drie uur geen moment in staat de luisteraar te verrassen.