Film / Films

Toy Story 2

recensie: Toy Story 2

In 1995 brachten de Pixar Studios samen met Disney de eerste avondvullende film uit die geheel met behulp van de computer was gemaakt: Toy Story. De speelgoedfiguren die in die film werden geïntroduceerd zijn nu terug in Toy Story 2.

toystory2.gif

Cowboy Woody (met de stem van Tom Hanks) wordt door een speelgoedhandelaar gestolen en zijn vrienden gaan hem redden, onder leiding van space

~

ranger Buzz Lightyear (Tim Allen). Dat is in het kort de strekking van dit verhaal over vriendschap toy08.jpgin het leven van speelgoed, verpakt in een ultieme feel good movie vol energie en humor.

Toy Story 2 bevat een paar nieuwe personages wier karakters verrassend veel lijken op die van ons mensen, iets wat nog versterkt wordt door de verbluffende animatietechnieken; in een enkel geval (de snurkende handelaar) moest ik zelfs even goed kijken of de filmmakers geen echte acteur hadden gebruikt.

Zorg ervoor dat je op tijd in de bioscoop bent, want je krijgt voordat de film begint niet alleen Luxo Jr. te zien, het eerste, Oscarwinnende Pixarfilmpje, maar ook een minstens vijf minuten durende “trailer” van Disney’s nieuwste megaproject Dinosaur. Tijdens de aftiteling kun je een paar hilarische outtakes zien, vergelijkbaar met die aan het eind van A Bug’s Life.

Links:
Officiële Toy Story 2 site (Disney)
Pixar Animation Studios