Film / Films

The Scorpion King

recensie: The Scorpion King

Dwayne Johnson, beter bekend als WWF-held The Rock, kwamen we al tegen in The Mummy Returns. In zijn personage “The Scorpion King” zag men kennelijk zoveel mogelijkheden dat we nu opgescheept zitten met een gelijknamige film met The Rock in de hoofdrol. Veel aanpassingsvermogen moet dat niet gekost hebben; The Rock rost er als vanouds op los.

~

Inhoudelijk heeft de film niet veel om het lijf: Memnon, een foute machtswellusteling, wil zijn macht en rijk verder uitbreiden. Op een harde en nietsontziende wijze gaat hij tekeer tegen iedereen die niet meewerkt. Wanneer Memnon de broer van Mathayus (Dwayne Johnson) vermoordt, zweert Mathayus wraak te zullen nemen. Dood zal Memnon, hartstikke dood. Uiteraard is er een schone dame die de zaak gecompliceerder maakt. Voldoende inhoud om de rest van de negentig minuten te vullen met simpel rag- en ramwerk.

Wrestlemania

~

In Amerika is The Rock een fenomeen. De film lijkt in het verlengde te liggen van een wrestlemania toernooi. Hij smijt en gooit met zijn vijanden dat het een aard heeft. The Scorpion King lijkt dan ook in de eerste plaats gemaakt te zijn voor WWF-fans. Het is alleen de vraag of deze film ook in Europa aanslaat, waar de belangstelling voor worstelhelden te verwaarlozen is.

Klaverjasclub

De middelmatigheid waarmee alles gedaan wordt, is een lust voor het oog. Bij de gevechten zien we geen druppel bloed, de mooie vrouwen geven heel netjes niets bloot en de humor lijkt bij de plaatselijke klaverjasclub gestolen te zijn. Storend is dit allerminst. The Scorpion King is gewoon een vermakelijke en pretentieloze actiefilm.