
Gedurfd, pakkend, verrassend en intiem
.
Leine vertelde 8WEEKLY vorig jaar al, na haar optreden in de
~
Leine bewonderde de stadsdichter Ingmar Heytze al geruime tijd. Het was dan ook een grote wens iets doen met zijn gedichten. Het is met de fobie van Heytze, reisvrees, echter lastig om door het land te trekken. ‘We treffen elkaar op 1 april in Utrecht, dan komt hij naar mijn show.’ Tijdens andere optredens moeten we het doen met opgenomen beelden en geluiden van Heytze ‘elders in de wereld’. Middels film en foto’s spreekt hij tot het publiek.
Afwisseling
Leine treed op met
~
Eigen liedjes van Leine brengen afwisseling, zoals ‘Eendagsvlieg’, dat prima past in het spectrum van de show. Het is een breekbaar liedje, dat verhaalt over het verlangen naar het begin van het leven van de eendagsvlieg, de ochtend, en het verlangen naar de dag van morgen, die er niet zal zijn. Als beeldspraak toepasbaar op zovele situaties.
Geslaagde symbiose
‘Vandaag is het niet zo druk, de vorige voorstelling hadden we zo’n honderdvijfenzestig bezoekers en dat is mooi voor een voorstelling als deze.’ In de kleine zaal van Chassé zijn het zo’n vijfendertig bezoekers die de weg hebben gevonden naar dit optreden.
~
De show Elders in de wereld is een geslaagde symbiose van muziek, poëzie, theater, film en beeldkunst. Leine is erin geslaagd om alle elementen samen te pakken in een ruim een uur durende, boeiende show, die de bezoekers zal achterlaten met een ervaring waar ze zeker nog even over zullen napraten. Voor iedereen die zijn nieuwsgierigheid nu voelt kriebelen kan maar één advies gelden: ga het zien voor het voorbij is. Dit is niet vast te leggen op cd, dvd of film. Dit is een voorstelling die je moet beleven door haar muziek, haar beelden en geluiden, haar bewegingen en projecties. Het samenspel van alle elementen en de wisselende afstand van de spelers tot het publiek geven een intieme sfeer. De samenwerking tussen stadsdichter Ingmar Heytze en multitalent Leine is een zeer geslaagd experiment.