Veel lachen en een vermomde traan
.
Desi en Lucy hebben een vreemde relatie. Ze ruziën heel wat af, maar houden ook veel van elkaar. Het is een aaneenschakeling van aantrekken en afstoten. Hun relatie bestaat bij de gratie van het ruziemaken. Lucy vraagt bijvoorbeeld de scheiding aan, maar wil op de avond voor de scheiding wel romantisch met Desi dineren. Als haar toekomstige ex dan voorstelt om de scheiding te cancellen, kan dat volgens Lucy niet omdat de pers rekent op de scheiding. Uiteindelijk gaan ze toch samen verder. Kortom, een supervermoeiende relatie, waarin twee mensen heel veel van elkaar houden en daarom lekker blijven ruziën.
DesiLucy zit vol met leuke grapjes en gekke trucjes. Soms wordt er een stukje uit de I love Lucy show gespeeld – we zien Lucy bijvoorbeeld als een sneue Charlie Chaplin – en dan weer wordt er een geestig lied gezongen. Goocheltrucs en oude toneelfoefjes komen voorbij en het stuk is gelardeerd met slapstick. De hoofdrollen, gespeeld door Trudi Klever en Hans Thissen, benaderen de werkelijkheid en zijn daardoor een lust om naar te kijken.
Raamvertelling
DesiLucy duurt bijna twee uur, maar het blijft spannend, vermakelijk en informatief. Het is een fijn feelgood stuk met een ontroerend einde waarin de oudere Lucy in een talkshow verschijnt. Met veel kitsch en surrealisme is dit een voorstelling met een vette lach en een vermomde traan.