8WEEKLY

Crazy Taxi

Artikel: Crazy Taxi

Een paar jaar terug was er in de arcadehallen een ongelofelijk populair spel te vinden onder de naam: Crazy Taxi. Een tijdje later was dit spel de reden voor velen om een Dreamcast aan te schaffen. Toen het spel naar andere platformen werd overgebracht werden de positieve reacties minder en minder. Het spel bleef uiteraard tof, maar raakte toch enigszins verouderd. Nu is het dan zover, de PC mag er ook aan gaan geloven.

Nu pas op de pc

~

Crazy Taxi kwam zo’n 3 jaar geleden uit voor de Dreamcast en is inmiddels al op alle next gen consoles verschenen. Sterker nog, Crazy Taxi 3 is reeds uit voor de Xbox. En nu pas komt het eerste deel op de pc. Veel te laat dus, aangezien het spel inmiddels verouderd is. Crazy Taxi was toen het uitgebracht werd een geniaal spel, vanwege de graphics, de fun, de goede soundtrack en de bewegingsvrijheid. Maar inmiddels zijn er betere spellen op de markt gekomen. Neem bijvoorbeeld GTA3, waar je ook taxichauffeurtje kan spelen, wat er veel beter uit ziet, ongelooflijk leuk is, een goede soundtrack heeft en nog veel meer bewegingsvrijheid met zich meebrengt. Kortom, wat beter is.

Slechte port

Dat het spel een directe port is zie je onder andere aan de ‘niet pc waardige’ graphics, de slechte besturing met het toetsenbord en het belachelijke feit dat het menu niet met de muis te bedienen is. Elk pc-spel heeft tegenwoordig een menu dat met de muis te bedienen is, simpelweg omdat het lekker snel is. Crazy Taxi niet, alles werkt met toetsenbord of bijvoorbeeld je gas- en rempedaal.

Gameplay

~

Je kiest een van de vier taxichauffeurs, je kiest je spelstijl en begint. Het spel is bijzonder eenvoudig. Je pikt een klant op, en brengt hem of haar naar de plaats van bestemming. De klanten zijn te herkennen aan de dollartekens boven hun hoofd, aan de kleur van deze dollartekens zie je of ze naar een ver of dichtbij gebracht moeten worden. Je hoeft niet de hele stad uit je kop te kennen want de grote pijl boven je hoofd geeft aan waar je naartoe moet.

Besturing

Als je slechts de beschikking hebt over een toetsenbord, hoef je niet eens aan dit spel te beginnen. De game is heel duidelijk een slechte port van de console versies, waar je altijd een analoge gamepad tot je beschikking hebt. Een druk op de knop van je toetsenbord en je schiet naar links. Heb je echter een stuur, dan wordt de game een stuk leuker. Op de analoge besturing valt simpelweg weinig aan te merken.

Conclusie

Crazy Taxi was 3 jaar geleden een briljant spel. De fun is er nog steeds, maar je merkt aan alles dat het veroudert is. Crazy Taxi is een leuk spel voor een avondje fun, maar meer ook niet. Misschien een leuke titel om een keer te huren.

Systeemeisen

OS: Win Windows 98/ME/2000
PC: PII 450Mhz
RAM: 64 MB
Video: 3D kaart, minstens 16MB RAM