8WEEKLY

Star Trek Deep Space 9: The Fallen

Artikel: Star Trek Deep Space 9: The Fallen

Dit spel is gebaseerd op het verhaal van Star Trek: Deep Space 9 (onlangs weer begonnen op Net 5). Het mythische verhaal van Bahor speelt een belangrijke rol in dit spel, wat vele mooie en vooral mysterieuze effecten oplevert. Voor de mensen die onbekend zijn met Star Trek en Deep Space 9 is dit spel een mooie introductie. En het is zeker één van de betere schietspelen die op het Star Trekspel zijn gebaseerd.

~

De storyline in het spel draait om de drie Rode “orbs” die de sleutel vormen tot het terugkeren van de Pah-Wraiths. Dit zijn buitenaardse levensvormen, die ooit op de planeet Bahor woonden maar daarvandaan zijn verbannen. De Pah-Wraiths zijn een allesvernietigende groep, en staan voor de donkere kant van het universum. Hun terugkomst moet worden voorkomen.

Je kunt drie personages spelen: Captain Sisko, Major Kira of Lt. Commander Worf. Alle personages beginnen op een verschillend punt in het spel maar met hetzelfde doel: het stoppen van de terugkomst van de Pah-Wraiths. Om nu te zeggen dat het spel een makkie is, is zeer overdreven. Je vijanden reageren divers en zijn zeer geneigd bij ontdekking hun vriendjes te roepen, die allemaal ook hun eigen eigenschappen hebben.

~

Vanaf het begin ben je bezig om tactisch je vijanden uit te schakelen, en ik moet eerlijk zeggen: in de rug schieten is wel één van de betere tactieken. Het gebruik van de tricorder is een must. Vooral de mijnen en de automatische afweer kunnen erg lastig zijn als je niet weet dat ze op de loer liggen.

Grafisch is het een beest van het spel. Het is gebaseerd op de ge-upgrade Unreal Tournament-engine. Deze engine is voor velen een bekend begrip, in het bijzonder als het gaat om de hardcore en maakt het moeilijk om zomaar een paar foutjes te vinden. Een fanatieke Star Trekfan zou misschien wel een paar opmerkingen weten te plaatsen over het spel, maar zou moeite hebben om deze game met de grond gelijk te maken, simpel omdat het spel op zichzelf al bestaansrecht heeft, ook zonder Star Trekbackground. Maar als je toch zoekt naar foutjes, er gaat in het introfilmpje iets fout, met een lichtje dat dwars door een schip blijft schijnen. En als ik me niet je vergis hebben de Cardassians geen clocking techniek.

Graphics : 8,5
Sound : 8
Gameplay : 8
Houdbaarheid : 6,5
OVERALL: 7,7