Vacature chef muziek (vrijwillig)

8WEEKLY is het grootste en meest omvattende Nederlandstalige cultuurmagazine op internet. Maandelijks komen 20.000 tot 30.000 unieke bezoekers af op onze artikelen over muziek, beeldende kunst, boeken, film en theater. 8WEEKLY is altijd op zoek naar (potentieel) schrijftalent dat zich vrijwillig voor de site in wil zetten. Specifieke vacatures vind je hieronder. Verder kun je altijd een open sollicitatie insturen of om (extra) informatie vragen.

Op dit moment hebben wij de volgende vacature::

Een chef voor de redactie muziek

Functie-inhoud

De nieuwe chef stuurt samen met de andere chef een grote groep vrijwillige boekenredacteuren aan. De belangrijkste dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het begeleiden van en overleggen met redacteuren, het aansturen van de eindredacteuren, het bijhouden van nieuwe releases (mailbox) en het opstellen van lijsten met cd-releases, mogelijkheden voor interviews, concerten en festivals waaruit de redacteuren hun keuze kunnen maken en ten slotte het aanvragen van recensie-exemplaren, het maken van een planning, en het leggen en bijhouden van contacten.

De redactiechef maakt deel uit van het managementteam van 8WEEKLY. Hij/zij denkt en werkt actief mee aan de ontwikkeling van 8WEEKLY en staat daarbij in nauw contact met de andere redactiechefs (film, boeken, beeldende kunst en theater), de webmaster, de eind- en hoofdredactie. Het is een functie waarin een zelfstandige en proactieve houding noodzakelijk is en waarin veel ruimte is voor eigen inbreng.

Functie-eisen

  • Passie voor muziek hebben en redacteurs daarmee kunnen enthousiasmeren;
  • Beginnende schrijvers passend kunnen begeleiden;
  • Affiniteit met vrijwilligers;
  • Een eigen visie op muziek hebben;
  • Goede bereikbaarheid via mail;
  • Bereidheid zich voor minimaal een jaar voor ongeveer 4 uur per week aan 8WEEKLY te committeren (tijd afhankelijk van drukte, tijd en plaats zelf in te delen).

Geboden wordt

Een belangrijke plaats binnen de structuur van een van de grootste digitale cultuurmagazines van Nederland. Doordat 8WEEKLY al ruim 20 jaar aan de weg timmert, beschikt zij over een uitstekende database met contacten en een uitgebreid netwerk. De functie chef boeken biedt volop mogelijkheden om mensen te ontmoeten en een groot netwerk op te bouwen. De organisatie biedt veel ruimte voor nieuwe initiatieven en persoonlijke ontwikkeling en is een prettige omgeving om in te werken.

Solliciteren?

We zoeken een chef die op korte termijn kunnen beginnen. Sollicitaties, bestaande uit een korte motivatiebrief en een cv, kunnen via vacatures@8weekly.nl naar Bastiaan de Jonge worden gezonden. Vermeld daar ook in op welke functie(s) je solliciteert. Via diezelfde weg kan meer informatie worden opgevraagd.