Vacature chef kunst (vrijwillig)

Vacature Chef Kunst (vrijwillig)

8WEEKLY is een van de grootste digitale cultuurmagazines met gemiddeld 15.000 unieke bezoekers per maand. Een team van enthousiaste redacteuren schrijft artikelen en recensies over muziek, kunst, boeken, film en theater. Wij zoeken een Chef Kunst die met veel enthousiasme de kunstredactie aan kan sturen. Ben jij een verbinder? Wil je graag leiderschapsvaardigheden ontwikkelen? Werk je graag vanuit huis? Heb je een passie voor kunst en kun je redacteuren daarvoor enthousiasmeren? Dan zoeken we jou!

Wat ga je doen?

 • Als Chef Kunst ben je verantwoordelijk voor het aansturen van je redactie. Via onze kanalen ontvangen we persberichten en uitnodigingen voor (pers)openingen van tentoonstellingen. Je bent het doorgeefluik van deze berichten naar de kunstredactie.
 • Recensies en artikelen worden voor publicatie altijd geredigeerd door een van onze eindredacteuren. Jij leidt dit proces in goede banen.
 • Je motiveert redacteuren om te groeien en je plaatst hun recensies op Instagram (@8weekly.nl) om hun werk zo zichtbaar mogelijk te maken
 • Je bedenkt ideeën en neemt initiatief om verbindingen te leggen tussen 8WEEKLY en Nederlandse en Vlaamse musea.
 • Je schrijft eventueel zelf recensies en artikelen over kunst. Je krijgt hierin alle vrijheid om te kiezen waarover je wil schrijven.

Wat vragen we?

 • Je hebt een brede interesse in kunst
 • Je studeert nog of hebt een achtergrond in kunst, cultuur, kunstgeschiedenis, museologie, museum studies, journalistiek of cultuurwetenschappen is een pre
 • Je bent initiatiefrijk, een verbinder en vindt het leuk om te werken in een team
 • Je bent leergierig en vindt het leuk om anderen te helpen in hun ontwikkeling als redacteur
 • Je kan goed plannen en zelfstandig werken
 • Je hebt wekelijks twee tot vier uur tijd voor 8WEEKLY

Wat bieden we?
8WEEKLY werkt uitsluitend met vrijwilligers, dus er is geen vergoeding verbonden aan de werkzaamheden. Iedereen, ook het bestuur, werkt vrijwillig. Redacteuren schrijven en redigeren voor 8WEEKLY, omdat ze het leuk vinden of om hun passie voor cultuur te delen. We bieden je een platform om op te publiceren met redactionele begeleiding. Het is dus de ideale plek om te werken aan leiderschap, je schrijfvaardigheden en om redactionele kwaliteiten verder te ontwikkelen! Daarnaast leg je contacten binnen de culturele sector en werk je in een enthousiast team van redacteuren. Er is binnen 8WEEKLY veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief, dus je krijgt alle vrijheid om jezelf te ontwikkelen op de punten waarop je wil groeien.

Hebben we je interesse gewekt?
Stuur dan je cv en (korte) motivatie naar redactie@8weekly.nl ter attentie van de hoofdredactie, met vermelding van ‘Vacature Chef Kunst’