Vacatures

8WEEKLY is het grootste en meest omvattende Nederlandstalige cultuurmagazine op internet. Maandelijks komen 45.000 tot 60.000 unieke bezoekers af op onze artikelen over muziek, beeldende kunst, boeken, film en theater. 8WEEKLY is altijd op zoek naar (potentieel) schrijftalent dat zich vrijwillig voor de site in wil zetten. Specifieke vacatures vind je hieronder. Verder kun je altijd een open sollicitatie insturen of om (extra) informatie vragen.

Op dit moment hebben wij de volgende vacature::

Een chef voor de redactie boeken

Functie-inhoud

De nieuwe chef stuurt een grote groep vrijwillige boekenredacteuren aan. De belangrijkste dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het begeleiden van en overleggen met redacteuren, het aansturen van de eindredacteuren, het maken van een planning, het aanvragen van recensie-exemplaren, het maken van boekenlijsten waaruit de redacteuren hun keuze kunnen maken.

De redactiechef maakt deel uit van het managementteam van 8WEEKLY. Hij/zij denkt en werkt actief mee aan de ontwikkeling van 8WEEKLY en staat daarbij in nauw contact met de andere redactiechefs (film, muziek, beeldende kunst en theater), de webmaster, de eind- en hoofdredactie. Het is een functie waarin een zelfstandige en proactieve houding noodzakelijk is en waarin veel ruimte is voor eigen inbreng.

Functie-eisen

  • Passie voor literatuur hebben en redacteurs daarmee kunnen enthousiasmeren;
  • Beginnende schrijvers passend kunnen begeleiden;
  • Affiniteit met vrijwilligers;
  • Goed op de hoogte zijn van de Nederlandse en internationale literaire wereld;
  • Een eigen visie op literatuur hebben;
  • Bereidheid zich voor minimaal een jaar voor ongeveer 6 uur per week aan 8WEEKLY te committeren (tijd afhankelijk van drukte, tijd en plaats zelf in te delen);
  • Goede bereikbaarheid via mail.

Geboden wordt

Een belangrijke plaats binnen de structuur van een van de grootste digitale cultuurmagazines van Nederland. Doordat 8WEEKLY al ruim 15 jaar aan de weg timmert, beschikt zij over een uitstekende database met contacten en een uitgebreid netwerk. De functie chef boeken biedt volop mogelijkheden om mensen te ontmoeten en een groot netwerk op te bouwen. De organisatie biedt veel ruimte voor nieuwe initiatieven en persoonlijke ontwikkeling en is een prettige omgeving om in te werken.

Solliciteren?

We zoeken een chef die op korte termijn kunnen beginnen. Sollicitaties, bestaande uit een korte motivatiebrief en een cv, kunnen via vacatures@8weekly.nl naar hoofdredacteur Vincent Terlouw worden gezonden. Vermeld daar ook in op welke functie(s) je solliciteert. Via diezelfde weg kan meer informatie worden opgevraagd.