Vacature redacteur Film&Serie (vrijwillig)

Ben jij gek op films, series en schrijven? Dan zoeken we jou!

Wat ga je doen?

Je ontvangt als een van de eersten in Nederland informatie over de nieuwste series en films in de bioscopen en op de diverse streaming platforms. Minstens eens per maand schrijf je een recensie voor de website van 8WEEKLY. Ook word je benaderd voor het bijwonen van speciale evenementen en het maken van reportages, interviews of achtergrondverhalen. Het is een vrijwillige functie waarbij je vaak al voor de release nieuwe films en series te zien krijgt en je krijgt begeleiding bij het schrijven. Een mooie kans om je portfolio op te bouwen en om je schrijftalent verder te ontwikkelen!

Wie zoeken we?

Iemand die graag schrijft, met een brede interesse in films en series. We zoeken iemand die een mening heeft en deze kan vertalen naar een goedlopend verhaal. Dankzij jouw teksten weten onze lezers of een film of serie het kijken waard is. Het team van 8WEEKLY bestaat uit zo’n dertig mensen die met passie en plezier over uiteenlopende culturele onderwerpen schrijven. Als redacteur word je begeleid door de redactiechef en eindredacteuren. We blijven groeien, vandaar dat onze film- en serieredactie dit jaar wordt uitgebreid met meerdere redacteuren.

Wat vragen we?

  • Je hebt HBO of universitair werk- en denkniveau.
  • Je hebt schrijftalent en een brede interesse in cultuurjournalistiek en de culturele wereld. Een inhoudelijke (culturele) opleiding met een specialisatie journalistiek/schrijven is een pre.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.
  • Je bent enthousiast, initiatiefrijk en accuraat.
  • Je kunt omgaan met deadlines en feedback.
  • Je bent communicatief sterk.

Hebben we je interesse gewekt?

Stuur dan je cv en (minstens) één voorbeeldartikel of -recensie naar redactie@8weekly.nl ter attentie van de hoofdredactie onder vermelding van Vacature Redacteur Film&Serie.

Achtergrondinformatie 8WEEKLY

Wat begon op een Groningse studentenkamer is inmiddels het grootste en meest omvattende Nederlandstalige cultuurmagazine op internet. Maandelijks komen ongeveer 15.000 unieke bezoekers af op artikelen over muziek, beeldende kunst, boeken, film en theater. In totaal zijn op 8WEEKLY.nl al meer dan 13.000 artikelen gepubliceerd.