Vacature Redacteur Film & TV (vrijwillig)

8WEEKLY is een van de grootste digitale cultuurmagazines met gemiddeld 15.000 bezoekers per maand. Een team van enthousiaste redacteuren schrijft artikelen en recensies over muziek, kunst, boeken, film en theater. Wij zoeken redacteuren die het leuk vinden om recensies en artikelen te schrijven over films en series! Is het zoeken naar goede films en series jouw grootste hobby? Werk je graag wanneer je zelf wil, vanuit je eigen huis? Vind je het leuk om te schrijven en om aan een breed publiek over te brengen welke films en series ze niet mogen missen? Dan zoeken we jou!

Wat ga je doen?

  • Je schrijft recensies en artikelen over de nieuwste films en series die te zien zijn in bioscopen en op streamingplatforms.
  • Je hebt gratis toegang tot persvoorstellingen, filmfestivals en filmpremières en schrijft hierover reportages en recensies.
  • Je krijgt goede begeleiding bij het schrijven van artikelen en recensies dankzij een enthousiast team van redacteuren en de Chef Film & TV. Je recensies en artikelen worden voor publicatie altijd geredigeerd door een van onze eindredacteuren. 
  • Je hebt de mogelijkheid om eindredacteur te worden. Dan lees je artikelen en recensies over kunst van andere redactieleden kritisch na op inhoud, taal en structuur.

Wat vragen we?

  • Je hebt een brede interesse in films en tv series
  • Een achtergrond in filmwetenschappen, cultuurwetenschappen, mediastudies of journalistiek is een pre
  • Je kan je mening omzetten naar een duidelijk gestructureerd verhaal
  • Je bent initiatiefrijk en wil graag groeien als recensent, schrijver en redacteur
  • Je kan goed plannen en zelfstandig werken

Wat bieden we?

8WEEKLY werkt uitsluitend met vrijwilligers, dus er is geen vergoeding verbonden aan de werkzaamheden. We bieden jou in ruil wel een platform om recensies en artikelen te publiceren met redactionele begeleiding. Het is dus de ideale plek om je schrijfvaardigheden te ontwikkelen! Daarnaast leg je als recensent contacten binnen de culturele sector en werk je in een enthousiast team van redacteuren. Er is binnen 8WEEKLY veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief, dus je hebt alle vrijheid om jezelf te ontwikkelen op punten waarop je wil groeien. Bovendien krijg je gratis toegang tot de films die je wil recenseren.

Hebben we je interesse gewekt?

Stuur dan je cv en (korte) motivatie naar redactie@8weekly.nl ter attentie van de hoofdredactie, met vermelding van ‘Vacature Redacteur Film & TV’