Vacatures

Vacature Beeldredacteur (vrijwillig)

8WEEKLY is een van de grootste digitale cultuurmagazines met gemiddeld 15.000 bezoekers per maand. Een team van enthousiaste redacteuren schrijft artikelen en recensies over muziek, kunst, boeken, film en theater. Voor alle deelredacties zoeken wij fotografen en illustratoren. Ben jij een creatieve beeldmaker? Vind je het leuk om foto- of videoreportages te maken van culturele evenementen? Is fotograferen en/of illustreren jouw grote passie? Dan zoeken we jou!

Wat ga je doen?

  • Je maakt beeldreportages van culturele evenementen, eventueel samen met een redacteur die je beeldreportage voorziet van tekst. Anders voorzie je je beeldreportage zelf van tekst die je beelden ondersteunen. 
  • Je krijgt als een van de eersten gratis toegang tot culturele evenementen en festivals die je gaat fotograferen.
  • Je denkt samen met redacteuren en de Chef Beeld na over hoe jouw beelden recensies visueel kunnen ondersteunen. 
  • Je ontwerpt, fotografeert of illustreert in samenwerking met redacteuren en de Chef Beeld passende beelden voor recensies, specials, columns, essays en interviews.

Wat vragen we?

  • Je hebt een brede interesse in beeld, illustratie en/of fotografie
  • Je bent een creatieve beeldmaker: fotograaf, (digitaal) illustrator, filmmaker en/of kunstenaar.
  • Je kan goed in een team werken en bent gemotiveerd om te groeien en jezelf te ontwikkelen als beeldmaker.
  • Naast het maken van beelden vind je het leuk om te schrijven.
  • Je kan goed plannen en zelfstandig werken.

Wat bieden we?

8WEEKLY werkt uitsluitend met vrijwilligers, dus er is geen vergoeding verbonden aan de werkzaamheden. Iedereen, ook het bestuur, werkt vrijwillig. Redacteuren schrijven en redigeren voor 8WEEKLY, omdat ze het leuk vinden of om hun passie voor cultuur te delen.
We bieden je een platform om je beelden op te publiceren en tonen aan een publiek onder begeleiding van andere beeldredacteuren en de Chef Beeld. Het is dus de ideale plek om te groeien als beeldmaker! Daarnaast leg je contacten binnen de culturele sector en werk je in een enthousiast team van redacteuren. Er is binnen 8WEEKLY ook veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief, dus je krijgt alle vrijheid om jezelf te ontwikkelen op de punten waarop je wil groeien. Om te paar maanden organiseren we ook redactieborrels waar je kan meepraten over andere deelredacties en je collega’s leert kennen.

Hebben we je interesse gewekt?

Stuur dan je cv, een (korte) motivatie en eventueel je portfolio of door jou ontworpen content naar redactie@8weekly.nl ter attentie van de hoofdredactie, met vermelding van ‘Vacature Beeldredacteur’.