Vacatures

Vacature Beeldredacteur (vrijwillig)

8WEEKLY is een van de grootste digitale cultuurmagazines met gemiddeld 15.000 bezoekers per maand. Een team van enthousiaste redacteuren schrijft artikelen en recensies over muziek, kunst, boeken, film en theater. Wij zoeken leden voor de beeldredactie, waaronder vormgevers, fotografen, illustratoren en andere creatieve beeldmakers! Werk je graag wanneer je zelf wil, vanuit je eigen huis? Vind je het leuk om aansprekende content voor voor websites te ontwerpen? Of om foto- of videoreportages te maken over cultuur? Dan zoeken we jou!

Wat ga je doen?

  • Het ontwerpen van passend en prikkelende beelden voor de artikelen die op 8WEEKLY verschijnen (recensies, specials, column, essays, interviews, etc).
  • Het bedenken van nieuwe manieren waarop we beeld een plek kunnen geven op de website. Denk aan: foto- of videoreportages, sprekende beeldrubrieken, design en ontwerp.
  • Het uitvoeren van jouw creatieve ideeën in samenwerking met de Chef Beeld en de hoofdredactie.

Wat kun jij ons bieden?

  • Met jouw enthousiasme en goede ideeën help je ons met het maken van originele visuele content en draag je bij aan onze beeldredactie.
  • Je bent een teamplayer maar kan ook zelfstandig werken.
  • Je bent creatief en ziet dit als een goede kans om verder te groeien en te leren.

Wat bieden we?

8WEEKLY werkt uitsluitend met vrijwilligers, dus er is geen vergoeding verbonden aan de werkzaamheden. Iedereen, ook het bestuur, werkt vrijwillig. Redacteuren schrijven en redigeren voor 8WEEKLY, omdat ze het leuk vinden of om hun passie voor cultuur te delen.
We bieden je een platform om op te publiceren met redactionele begeleiding. Het is dus de ideale plek om je schrijfvaardigheden en redactionele kwaliteiten te ontwikkelen! Daarnaast leg je contacten binnen de culturele sector en werk je in een enthousiast team van redacteuren. Er is binnen 8WEEKLY ook veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief, dus je krijgt alle vrijheid om jezelf te ontwikkelen op de punten waarop je wil groeien. 

Hebben we je interesse gewekt?
Stuur dan je cv, een (korte) motivatie en eventueel je portfolio of door jou ontworpen content naar
redactie@8weekly.nl ter attentie van de hoofdredactie, met vermelding van ‘Vacature Beeldredacteur’.