Vacatures

Vacature Redacteur Theater (vrijwillig)

8WEEKLY is een van de grootste digitale cultuurmagazines met gemiddeld 15.000 bezoekers per maand. Een team van enthousiaste redacteuren schrijft artikelen en recensies over muziek, kunst, boeken, film en theater. Wij zoeken redacteuren die het leuk vinden om recensies en artikelen te schrijven over theatervoorstellingen. Heb jij een passie voor toneel, theater, musicals, cabaret of muziektheater? Werk je graag wanneer je zelf wil, vanuit je eigen huis? Vind je het leuk om te schrijven en om aan een breed publiek over te brengen welke voorstellingen ze niet mogen missen? Dan zoeken we jou!

Wat ga je doen?

  • Je schrijft recensies over theatervoorstellingen, toneelstukken, cabaret, musicals en muziektheater
  • Je hebt gratis toegang tot persevenementen en theaterpremières en schrijft hierover reportages en recensies.
  • Je neemt interviews af met professionals in het werkveld en schrijft artikelen over onderwerpen die jou interesseren. Je krijgt hierin alle vrijheid om te kiezen waarover je wil schrijven
  • Je krijgt goede begeleiding bij het schrijven van artikelen en recensies dankzij een enthousiast team van redacteuren en de Chef Theater. Je recensies en artikelen worden voor publicatie altijd geredigeerd door een van onze eindredacteuren.
  • Je hebt de mogelijkheid om eindredacteur te worden. Dan lees je artikelen en recensies over kunst van andere redactieleden kritisch na op inhoud, taal en structuur.

Wat vragen we?

  • Je hebt een brede interesse in theater
  • Een achtergrond in theaterwetenschap, muziektheater, musicaltheater, media en cultuur of docent theater is een pre.
  • Je schrijft graag en kan je mening omzetten naar een duidelijk en gestructureerd verhaal
  • Je bent initiatiefrijk en wil graag groeien als recensent, schrijver en redacteur
  • Je kan goed plannen en zelfstandig werken

Wat bieden we?

8WEEKLY werkt uitsluitend met vrijwilligers, dus er is geen vergoeding verbonden aan de werkzaamheden. Iedereen, ook het bestuur, werkt vrijwillig. Redacteuren schrijven en redigeren voor 8WEEKLY, omdat ze het leuk vinden of om hun passie voor cultuur te delen.
We bieden je een platform om op te publiceren met redactionele begeleiding. Het is dus de ideale plek om je schrijfvaardigheden en redactionele kwaliteiten te ontwikkelen! Daarnaast leg je contacten binnen de culturele sector en werk je in een enthousiast team van redacteuren. Er is binnen 8WEEKLY ook veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief, dus je krijgt alle vrijheid om jezelf te ontwikkelen op de punten waarop je wil groeien.

Hebben we je interesse gewekt?

Stuur dan je cv, een (korte) motivatie en indien mogelijk een voorbeeldartikel of -recensie naar redactie@8weekly.nl ter attentie van de hoofdredactie met vermelding van ‘Vacature redacteur Theater’.