Vacatures

Vacature Redacteur Social Media (vrijwillig)

8WEEKLY is een van de grootste digitale cultuurmagazines met gemiddeld 15.000 bezoekers per maand. Een team van enthousiaste redacteuren schrijft artikelen en recensies over muziek, kunst, boeken, film en theater. Wij zoeken een redacteur die de social media kanalen van 8WEEKLY wil beheren en korte, pakkende teksten schrijft om recensies en artikelen te promoten via Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn. Werk je graag wanneer je zelf wil, vanuit je eigen huis? Heb jij een vlotte pen en ervaring met het beheren van diverse social media accounts? Vind je het leuk om te schrijven voor een breed publiek en ze te enthousiasmeren voor cultuur? Dan zoeken we jou!

Wat ga je doen?

  • Je bent hoofdbeheerder van de social media kanalen van 8WEEKLY (Instagram, Facebook, LinkedIn en Twitter)
  • Je schrijft pakkende teksten bij de social media posts en kan daarin eventueel op een speelse manier de actualiteit betrekken.
  • Je werkt nauw samen met de content creator die content aanlevert voor Facebook, LinkedIn en Instagram in het juiste format en huisstijl, zodat jij teksten erbij kan schrijven en publiceren op onze social media kanalen.
  • Vind je het zelf ook leuk om recensies en artikelen schrijven of redigeren? Dan is het natuurlijk mogelijk redacteur te worden door je aan te sluiten bij een van onze redacties (muziek, theater, boeken, film, kunst)

Wat vragen we?

  • Je hebt ervaring met het beheren van social media-accounts.
  • Je hebt een vlotte pen en kan schrijven voor een breed publiek
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.
  • Je kan goed plannen en zelfstandig werken.
  • Affiniteit met cultuur is een pre

Wat bieden we?

8WEEKLY werkt uitsluitend met vrijwilligers, dus er is geen vergoeding verbonden aan de werkzaamheden. We bieden jou in ruil wel een platform om jezelf te ontwikkelen als redacteur op het gebied van social media. Het is dus de ideale plek om je schrijfvaardigheden te ontwikkelen voor als je later in de cultuursector wil werken als medewerker communicatie of social media accounts wil beheren! Daarnaast vergroot je je netwerk en werk je in een enthousiast team van redacteuren. Ook is er binnen 8WEEKLY veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief, dus je hebt alle vrijheid om jezelf te ontwikkelen op punten waarop je wil groeien. Bovendien krijg je gratis toegang tot de toneelstukken, voorstellingen en performances die je wil recenseren.

Hebben we je interesse gewekt?

Stuur dan je cv en (korte) motivatie naar redactie@8weekly.nl ter attentie van de hoofdredactie, met vermelding van ‘Vacature Redacteur Social Media’