Vacatures

Vacature Eindredacteur (vrijwillig)

8WEEKLY is een van de grootste digitale cultuurmagazines met gemiddeld 15.000 bezoekers per maand. Een team van enthousiaste redacteuren schrijft artikelen en recensies over muziek, kunst, boeken, film en theater. Wij zoeken eindredacteuren die recensies en artikelen van onze auteurs na willen lezen voordat ze gepubliceerd worden op de website. Heb jij een passie voor taal en affiniteit met cultuur? Werk je graag wanneer je zelf wil, vanuit je eigen huis? Vind je het leuk om anderen te helpen om hun teksten nog beter leesbaarder te maken voor een algemeen publiek? Dan zoeken we jou!

Wat ga je doen?

  • Je leest de artikelen die je toegestuurd krijgt kritisch na en geeft feedback op inhoud, taal en structuur
  • Je let erop dat de artikelen en recensies een duidelijke opbouw hebben en goed leesbaar zijn voor een algemeen publiek
  • Je plaatst het artikel of de recensie op de website nadat de redacteur je feedback heeft verwerkt.
  • Vind je het zelf ook leuk om te schrijven? Dan is het natuurlijk mogelijk om zowel eindredacteur te zijn als redacteur in een van onze redacties (muziek, theater, boeken, film, kunst)

Wat vragen we?

  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Een achtergrond in cultuurwetenschappen, journalistiek of Nederlandse taal en cultuur is een pre.
  • Je hebt een oog voor detail en kan goed structuur aanbrengen in teksten
  • Je kan kritiek en je mening op een opbouwende manier verwoorden
  • Je kan goed plannen en zelfstandig werken

Wat bieden we?

8WEEKLY werkt uitsluitend met vrijwilligers, dus er is geen vergoeding verbonden aan de werkzaamheden. Iedereen, ook het bestuur, werkt vrijwillig. Redacteuren schrijven en redigeren voor 8WEEKLY, omdat ze het leuk vinden of om hun passie voor cultuur te delen.
We bieden je een platform om op te publiceren met redactionele begeleiding. Het is dus de ideale plek om je schrijfvaardigheden en redactionele kwaliteiten te ontwikkelen! Daarnaast leg je contacten binnen de culturele sector en werk je in een enthousiast team van redacteuren. Er is binnen 8WEEKLY ook veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief, dus je krijgt alle vrijheid om jezelf te ontwikkelen op de punten waarop je wil groeien.

Hebben we je interesse gewekt?

Stuur dan je cv en (korte) motivatie naar redactie@8weekly.nl ter attentie van de hoofdredactie, met vermelding van ‘Vacature Eindredacteur’.