Co-Chef Boeken (vrijwillig)

Vacature Co-chef Boeken (vrijwillig)

8WEEKLY is een van de grootste digitale cultuurmagazines met gemiddeld 15.000 bezoekers per maand. Een team van enthousiaste redacteuren schrijft artikelen en recensies over muziek, kunst, boeken, film en theater. De huidige Chef Boeken (Fenna) zoekt versterking, dus wij zoeken een Co-chef Boeken, iemand die haar kan helpen met het aansturen van een team van eindredacteuren. Vind je het leuk om mensen met elkaar in contact te brengen? Werk je graag wanneer je zelf wil, vanuit je eigen huis? Heb je een passie voor taal en boeken? Dan zoeken we jou!

Wat ga je doen?

  • Als Co-chef Boeken ben je verantwoordelijk voor het aansturen van je redactie. Je ontvangt van je redacteuren recensies en artikelen die geredigeerd moeten worden en die verdeel je over je team.
  • Je onderhoudt contact met uitgeverijen en doet boekaanvragen
  • Je denkt na over nieuwe initiatieven om 8WEEKLY onder de aandacht te brengen van een breed publiek, bijvoorbeeld door in samenwerking met je redactie interviews af te nemen met auteurs.
  • Je redigeert ook zelf en let daarbij op taal, spelling, structuur en zinsopbouw en dat artikelen goed leesbaar zijn voor een algemeen publiek.
  • Vind je het zelf ook leuk om te schrijven? Dan is het natuurlijk mogelijk om zelf recensies en artikelen te schrijven over boeken.

Wat vragen we?

  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Een achtergrond in literatuurwetenschappen, cultuurwetenschappen, journalistiek of Nederlandse taal en cultuur is een pre
  • Je hebt oog voor detail en kan goed structuur aanbrengen in teksten
  • Je bent initiatiefrijk is en vindt het leuk om te werken in een team
  • Je bent leergierig en vindt het leuk om anderen te helpen met het ontwikkelen van redactionele vaardigheden

Wat bieden we?

8WEEKLY werkt uitsluitend met vrijwilligers, dus er is geen vergoeding verbonden aan de werkzaamheden. We bieden jou in ruil wel een platform om contacten te leggen in de culturele sector en je redactionele vaardigheden te ontwikkelen in een enthousiast team! Er is binnen 8WEEKLY veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief, dus je hebt alle vrijheid om jezelf te ontwikkelen op punten waarop je wil groeien.


Hebben we je interesse gewekt?

Stuur dan je cv en (korte) motivatie naar redactie@8weekly.nl ter attentie van de hoofdredactie, met vermelding van ‘Vacature Co-chef Boeken’. Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Fenna, de huidige Chef Boeken, door te mailen naar fenna@8weekly.nl