Theater / Achtergrond
special: Tractor Girl maakt sneeuwpop op de Zuidpool

Droom komt uit

Theatermaker Manon Ossevoort bedacht een verhaal: ‘Meisje dat op een tractor naar de Zuidpool rijdt’. Nu, twaalf jaar later, is haar verhaal werkelijkheid geworden.

~

Na een barre laatste etappe bereikte het team in de vroege ochtend van 9 december de Zuidpool. Hier heeft Manon, zoals beloofd, een sneeuwpop gemaakt ‘met de dromen van de wereld in z’n buik’. Ze verzamelde deze dromen in de afgelopen jaren met haar voorstelling Doe tijdens haar lange reis per tractor door Europa, de Balkan en Afrika. Maar ook via haar site kon je je droom aan haar meegeven. Alle dromen reden jarenlang mee achterop de tractor, werden gedigitaliseerd en zitten nu in een kleine globe in de buik van een sneeuwpop op Antarctica.

In haar gastenboek kun je nu bijvoorbeeld lezen: ‘Hi Manon! I am so glad to hear that you really made it!!!  We met in 2008 in Namibia at the Kunene River! I thought your story was so inspiring and I read it in the news today that you arrived at the South Pole. That really touched me and I just wanted to say that I am very happy to be a little part of it. Thanks for taking our wishes with you. Love, Stefanie’.

12058-1.jpg‘Het is belangrijk om dromen te hebben, maar misschien nog wel belangrijker om voorbeelden te hebben dat dromen uit kunnen komen. Het heeft me 12 jaar gekost, maar ik ben zo blij om hier te zijn met al deze dromen. Ik hoop dat velen al zijn uitgekomen.’ aldus Manon. ‘Ik wil mensen in de kracht van hun dromen laten geloven – ze laten weten dat met doorzettingsvermogen en vastberadenheid je je dromen waar kunt maken. Ik had de schijnbaar onmogelijke droom om met een tractor naar de Zuidpool te reizen. Dat is nu gelukt! Geloof in je dromen!’ Een mooie nieuwjaarswens voor 2015.

Het hele expeditieteam is inmiddels veilig thuisgekomen voor Kerst.

Reageer op dit artikel