Theater / Achtergrond
special:

8WEEKLY doet live verslag Noorderzon 2004

Gistermiddag werd er nog hard gewerkt in het Groningse Noorderplantsoen. De laatste bloemenperkjes werden afgezet, cafés-in-tenten opgebouwd en de snackhandelaar en ijscoboer richtten hun kraam in. Alles werd klaargemaakt voor het vanavond losbarstende Noorderzonfestival, dat het park tien dagen lang tot een festivalterrein zal maken.

~

Vorig jaar vermaakten in totaal 120.000 mensen zich op het culturele festival, dat nu voor de veertiende keer plaatsheeft. Het merendeel van hen deed dat door met een biertje in het gras te ontspannen. Vooral het zomerse weer en de gratis gezelligheid trokken de mensen naar Noorderzon; nipt een kwart van hen bezocht daadwerkelijk een betaalde voorstelling.

Dagelijks verslag

Ook dit jaar zal voor een groot deel van de bezoekers de Noorderzon-ervaring zich wel weer beperken tot het kijken naar een bandje met een biertje in de hand. Op zich niets mis mee, maar wij van 8Weekly willen meer, veel meer. Naast het drankje en de zon willen wij theater, dans, muziek en grappenmakerij. Wij willen inhoudelijk op de proef gesteld worden, wij willen vermaakt worden; wij willen door de Noorderzon verblind worden. Daarom zullen wij ieder moment van de dag op het festivalterrein rondlopen en zoveel mogelijk voorstellingen bezoeken. En daarbij vinden we –veelzijdig als we zijn- ook nog de tijd om dagelijks verslag te doen.

Prijsvraag

Als je dus niet de mogelijkheid hebt om naar Groningen te komen, maar toch niets wilt missen of als je heel de dag in het gras aan de vijver hebt gehangen en wilt weten wat je gemist hebt, dan bieden wij je die informatie. En we geven ook nog eens, als volstrekt gratis service, drie tips voor de komende dag. En dat tien dagen lang! Tot slot hebben we vanaf maandag een prijsvraag met ondermeer Noorderzon goodies en kaarten voor de komende tournee van André Manuel. Het feest kan niet op.

Tips voor donderdag 19 augustus:
1. 19.30 uur: Comic trust – White side story – Theater zonder tekst: dans, mime en muziek zijn de ingrediënten van dit feel good gezelschap – €12,50
2. 22.00 uur: Feria Musica – Le vertige du papillon – mengeling van circus en muziek; belooft een mooie voorstelling te zijn – €16.00
3. 22.30 uur: De Kift – El Kift – Het bekende theatrale muziekgezelschap – gratis