Muziek / Achtergrond
special: Voorbeschouwing Paaspop 2010

Het festivalseizoen gaat van start

~

Paaspop is traditioneel de opening van het festivalseizoen. Het weer is natuurlijk nogal afhankelijk van het moment waarop Pasen valt: zo was het twee jaar geleden nog bar koud en vroor het zelfs. Dit jaar lijken de weergoden ons gunstiger gestemd. Het programma is gevuld met Nederlands talent op het hoofdpodium en biedt grote diversiteit op de andere podia. Op 2 en 3 april passeren ongeveer tachtig acts de revue in de vijf tenten in Schijndel.

Paaspop vindt niet in de open lucht maar in tenten plaats. Naast livemuziek is er ook theater, silent disco, een Extrema dance-area, het Roze Panter-variétécafé met de meest verschrikkelijke muziek uit de radiopiraterij en een Jack Daniels-podium, om de grote artiesten in een intieme setting te ontmoeten. In de resto-lounge is er naast een popquiz ook ruimte voor diverse kleine acts. De muzikale smaakpapillen zullen bij de breed georiënteerde festivalganger van links naar rechts schieten. Dit festival kan voor twee dagen prima vermaak zorgen, ook als het weer even niet meezit want in de tenten is het in ieder geval droog.

K's Choice

K’s Choice

Podiageweld

Op het hoofdpodium zullen voornamelijk Nederlandse en Belgische acts optreden zoals Jurk!, Di-Rect, Moke, De Dijk, Novastar, Waylon, Kane, Ilse de Lange, Acda en de Munnik, K’s Choice en festivalafsluiter BZB. De concurrentie is hevig op het Masters of Rock-podium waar de beste en soms hardste snarenplukkers van zich laten horen. Hier zullen ondere andere The Mad Trist, Peter Pan Speedrock, Suicidal Tendencies, Triggerfinger en als afsluiter Opeth stevig van zich laten horen. Op het Jack Daniels-podium zal intiem worden gespeeld door onder meer Moke, Moss en Destine.

Waylon

Waylon

Meest opvallend

Waar zet 8WEEKLY de kaarten op als het gaat om de meest opvallende of beste acts van het festival? Natuurlijk vragen velen zich af of Waylon zijn soulbrevet van Motown inderdaad waard is. Hij presteerde het als eerste Nederlander om een album uit te brengen op dit legendarische label. Dat schept verwachtingen. Novastar kan in de nachtelijke uren voor kippenvel zorgen voordat iedereen het kaarsje van de zaterdag uitblaast. Natuurlijk zullen BZB en Opeth op zondag zowel om de gunst van de luisteraar als om het hardst spelen. Op het artistieke vlak zal Opeth zonder twijfel als beste uit de bus komen terwijl het afsluitende BZB ongetwijfeld voor het grootste vermaak gaat zorgen.