Muziek / Achtergrond
special: Uitbundige donderdag

Eurosonic Noorderslag 2012

Nadat Eurosonic op woensdagavond voorzichtig van start is gegaan met slechts vier zalen, is het op donderdag uitbundig. In de binnenstad van Groningen krioelt het van de muziekliefhebbers.

Naast de zaaloptredens is er ook ruimte voor Eurosonic Air op de markt. Hier treden acts op als The Asteroids Galaxy Tour, Krystl en de Vlaamse Selah Sue. Zeker die laatste is niet te versmaden. Toch kiezen we voor het avontuurlijke en minder voor de hand liggend

~

e de gitaar of haar leven ervan afhangt. De songs zijn messcherp en de band staat volledig in haar dienst. De mooie begeleiding van tafelorgel, percussie, knallende drums en baslijnen ondersteunt de pittige gitaarriffs van Calvi. Haar stem is scherp en ze gromt soms als een leeuw.

James Vincent McMorrow sluit de avond af in de Schouwburg. Met een verse EBBA-Award onder de arm zet McMorrow met band een perfecte show neer. Zijn breekbare liedjes krijgen in de bandbenadering een uitstekende behandeling. Wie hem eerder solo zag zal verrast zijn door de uitvoering met alle instrumenten die we ook kennen van zijn album, al speelt hij ze daar zelf en heel ingetogen. Ondanks de soms uitbundige sound van McMorrow met band blijven de breekbare composities volledig overeind. Toegiften zijn nauwelijks toegestaan tijdens dit festival. Toch laat de organisatie McMorrow zijn versie van ‘Wicked Game’ solo spelen als toetje van de avond en als wiegeliedje voor het slapen gaan.

8WEEKLY MediaPlayer