Muziek / Achtergrond
special: Rykarda Parasol – Against the Sun

Boeien en broeien

Rykarda Parasol’s debuutalbum dateert alweer uit 2007. Met haar derde cd Against the Sun zou het toch eens tijd worden dat meer muziekliefhebbers haar gaan waarderen.

Aan de kwaliteiten van Rykarda Parasol kan het niet liggen. Met een stem die doet denken aan de latere Marianne Faithfull, maar ook aan Lene Lovich en Marina and the Diamonds zijn er genoeg interessante vergelijkingen te maken. Parasol komt uit Amerika maar heeft een mengeling van Israëlisch en Zweeds bloed in de aderen, wat mogelijk bijdraagt aan de beetje mysterieuze draai in haar muziek.

Deze singer-songwriter speelt zelf piano en gitaar en met aanvulling van drums, bas en soms trompet, cello en viool is het pallet compleet. De liedjes van Parasol boeien en broeien van ‘The Cloak of Comedy’ tot de afsluiter ‘I Know Where My Journey Will End’. In ‘Your Arrondissement or Mine?’ schuift Parasol naast voornoemde artiesten ook lichtjes richting Kate Bush op. Genoeg ingrediënten voor een doorbraak naar een breder publiek dat meer dan enkel hippe muziek waardeert.