Muziek / Achtergrond
special: Martinus - Martinus

Warme klanken

Het verlangen om de band Martinus ook live te horen kan niet beter aangewakkerd worden dan door te luisteren naar deze in eigen beheer uitgebrachte EP. Met warme klanken stookt Martinus het haardvuur stevig op.

Het zestal dat samenwerkt onder de naam Martinus maakt muziek die tot de melancholische folk en Americana gerekend kan worden, zo schrijft de groep zelf in de bij hun EP geleverde persnotitie. Naast de broers Ashwin (zang, gitaar en tekstschrijver) en Aäron Steps (bas), spelen Yannick Hermans (gitaar, zang), Ingo Jetten (gitaar, zang) Joost Koevoets (drum) en Astrid van Kerckhoven (viool) op deze debuut-EP. De vier nummers ademen een grote mate van vakmanschap en rust uit. De warmte van de composities neemt samen met de sound en de productie al snel bezit van de luisteraar. De meerstemmige zang van de goed bij elkaar kleurende stemmen klinkt als een klok.

‘Move On’, ‘Whose Choice’, ‘Drugs’ en ‘True Love’ doen in kwaliteit niets voor elkaar onder. Alle composities gaan over de liefde tussen twee mensen, al is dat in ‘Drugs’ over de liefde tussen ouders en hun zoon die verloren is door de drugs.

Het enige wat helpt om meer te genieten van dit kleine juweeltje, is de repeatknop van de cd-speler indrukken.

Live in Nederland:
11 januari 2015 Butterfly Moves, Sittard
10 februari 2015 Studio Tilburg, Tilburg
6 maart 2015 Poppodium Volt, Sittard