Muziek / Achtergrond
special: Knight Area - Between Two Steps

Een nieuwe stap

Knight Area staat op het punt een nieuw album op te nemen in de beroemde Wisseloord Studio’s. Tijd voor een EP met oud en nieuw elan.

De Nederlandse progrock-groep Knight Area heeft een mooi verleden achter zich waarin de bekendheid reikte tot in de USA. Aan de vooravond van een volgende muzikale stap, waarin ze in een van de beste vintage studio’s gaan opnemen, worden de fans voorgesteld aan alvast drie nieuwe songs en twee oudere songs in een nieuw jasje. Hetzelfde geldt voor de samenstelling van de band waarbij twee muzikanten hun debuut maken: Peter Vink op bas en Mark Bogert op gitaar.

Voor de gelegenheid is ook het logo van de band op de schop gegaan. Achter de schermen gaat de band door met professionaliseren. In de schijnwerpers kunnen we genieten van een Knight Area-geluid dat een beetje uit de progrock-hoek aan het komen is, wat de toegankelijkheid van de muziek ten goede komt. Het is een EP met vijf composities, waarvan de kortste net de twee minuten raakt en de langste ‘Dreamweaver’ ruim zeven minuten de boog gespannen houdt, in de betere progrock traditie.

De overige uitvoeringen schuren meer richting rock en pop al gaan de heren niet ver buiten het vertrouwde pad. Het doet de fan met spanning uitzien naar de vruchten die Wisseloord gaat opleveren. Vooralsnog is Between Two Steps een zeer aangenaam zoethoudertje.

Live in Nederland:
14 maart Parktheater Alphen aan den Rijn