Muziek / Achtergrond
special: Festival: Hidden Treasures III

Jubileumfeest

De derde editie van het Hidden Treasures festival van Roepaen valt samen met de viering van het tienjarig bestaan van het podium. Tijd voor een feestje, maar vooral aandacht voor ontluikend talent.

Zoals gewoonlijk stelt het podium niet zichzelf centraal, maar is het vooral de muziek die de aandacht verdient. Initiatiefnemer Tonnie Kuipers houdt niet van de schijnwerpers, maar wil zijn geesteskind de ruimte geven te groeien met mooie, boeiende en vooral bijzondere belevenissen. Zo ook deze derde zoektocht door zijn prachtige oude klooster van Maria Roepaen waar in de verschillende kleine en grotere ruimtes een fraaie selectie van aanstormend en ontluikend talent hun kunsten laat zien en horen. Bij deze editie van het festival is de balans tussen muziek en kunst verder uitgeslagen in de richting van de muziek en staat de kunst ook voor de helft in dienst van de muziek, zoals de concertfoto’s van Peter Pricken en de muziekfilmpjes van ondergetekende.

Verbindende sfeer

~

De afsluiting wordt verzorgd door de band Orgel Vreten die de kapel vult met zijn elektrische orgelklanken, ondersteund door een stevige ritme-tandem op bas en drum. Louter instrumentaal werk zou het feest niet echt levendig afsluiten. Daarom zijn de gasten Ruud en Bertus Borgers van de partij. Nadat Ruud een tweetal composities heeft gespeeld waaronder het James Blake nummer ‘Limit To Your Love’ betreedt legende Bertus Borgers het podium. Zijn ‘Still Believe’ schittert en is het voorlaatste nummer van het optreden van Orgel Vreten. De band sluit het af met een instrumentale medley. Toch klinkt het door Herman Brood tot een hit gezongen Borgers nummer nog even na in ons hoofd, wanneer  het feest wordt afgesloten met een glas champagne op het jarige podium. Een gedenkwaardige dag gaat de geschiedenis in als een artistiek verantwoorde en vooral geslaagde dag.