Muziek / Achtergrond
special: Elephant - Sky Swimming

Feeëriek

Het Londense duo Amelia Rivas en Christian Pinchbeck speelt zich met Elephant al een tijdje in de kijker. Met Sky Swimming maken ze de hooggespannen verwachtingen waar.

Er zijn van die bandjes die meteen de aandacht op zich weten te vestigen, zodat zowel de fans als de pers reikhalzend uitkijken naar een volledig debuutalbum. Maar vaak valt zo’n snel in elkaar gezet eerste plaatje dan tegen. Op het debuut van Elephant is echter goed te horen dat de band, na de debuutsingle ‘Elusive Youth’ en de Franse hit ‘Skyscraper’, niet over een nacht ijs is gegaan. De formatie heeft de tijd genomen om fraaie melodieën te koppelen aan elektronische keyboardklanken, met fijne uit de hip hop geleende beats. De loops van de strijkers passen goed bij de feeërieke zang van Rivas.

Sky Swimming nestelt zich eenvoudig tussen de oren en kietelt de herinnering. Je vraagt je alleen af hoe een dergelijk bandje zich nu verder moet ontwikkelen. Maar dat is eigenlijk zorg voor later; voor nu is het, in de zomerse zon, genieten van dit debuut van Elephant.