Muziek / Achtergrond
special: Dear Reader - We Followed Every Sound

Feeërieke liedjes

Eerder dit jaar bracht Dear Reader het derde studioalbum Rivonia uit. De tournee in Duitsland gaat gepaard met de release van dit live-album.

We Followed Every Sound is opgenomen met het Deutsches Filmorchester Babelsberg, maar herbergt ook een koor in bijvoorbeeld ‘Teller of Truths’. De spil van Dear Reader is nog altijd Cherilyn MacNeil of beter gezegd: het is haar alter ego. Op nieuwjaarsdag staat in Berlijn een concert gepland. Dit album zal daar een voorproefje van zijn.

De feeërieke liedjes van MacNeil lenen zich prima voor een benadering met koor en orkest. Soms groeien ze uit tot kleine, soms tot pompeuze symfonieën. Maar meestal blijven de liedjes bescheiden en is de behandeling door het grote begeleidingsteam smaakvol en in dienst van het liedje. Wie Dear Reader nog nooit heeft geproefd, kan met We Followed Every Sound kennismaken met een dwarsdoorsnede van het repertoire, zonder daarna in doublures te vallen als ook de studioalbums worden aangeschaft. Het zal een aangename kennismaking zijn. Maar voor de fans van Dear Reader biedt We Followed Every Sound een extra dimensie aan de toch wel heel fraaie liedjes.