Muziek / Achtergrond
special: Charl Delemarre - De bekentenis

Belofte voor de toekomst

Charl Delemarre debuteert met De bekentenis in zijn moedertaal. Na een periode waarin hij in het Engels zong, heeft hij met succes zijn ziel verpand aan het Nederlands. Een geslaagde ommezwaai in zijn carrière.

Delemarre nam De bekentenis vrijwel live in één dag op, samen met een sterke en bijzondere band. Bijzonder als je kijkt naar de instrumenten die ze spelen:  saxofoon, trompet, Flugelhorn, cello, contrabas, elektrische gitaar, slagwerk en piano. Daarbij laat hij in zijn intonatie invloeden horen van een van de grootste Nederlandse zangers: Ramses Shaffy. Ook inhoudelijk schuurt Delemarre met zijn liedjes af en toe stevig tegen Shaffy aan. Luister naar ‘Zonder Jou’. Maar nergens klinkt deze jonge singer-songwriter als een leerling van de meester en hij is dan ook vooral zichzelf.

De band bewijst zijn sterke kanten door volledig in dienst van het liedje en de zanger te staan en beiden te versterken en naar een flinke hoogte te spelen, zoals in het heftige ‘De Storm’. Dat Delemarre inmiddels is doorgedrongen tot de halve finale van De Grote Prijs van Nederland, is bij beluistering van deze EP geen wonder te noemen. De bekentenis doet reikhalzend uitzien naar een volledig album.

Live in Nederland:
18 oktober People’s Place, Amsterdam (halve finale De Grote Prijs van Nederland)
25 oktober Patronaat, Haarlem (voorprogramma Wouter Hamel)