Muziek / Achtergrond
special: Bökkers - Humme

Goed voorbeeld doet..

.

Het kan bijna niet missen dat tijden herleven van weleer als de eerste klanken van ‘Helderop’ uit de luidsprekers schallen. Bökkers-muziek is op dezelfde leest geschoeid als die van Normaal.

Met Humme grijpen Hendrik Jan Bökkers en zijn mannen zonder blikken of blozen terug naar de begindagen van collega’s Normaal. Daar waar deze band de roots liet liggen toen ze op hun succes verder bouwden is het moois van Bökkers gegroeid. Onvervalste rock ‘n’ roll uit de Achterhoek. De gitaren van voorman Bökkers en Erik Neimeijer zijn prominent, naast de zang van beide heren, het boegbeeld van Humme. De bas van Arjan Pronk en drum van Jeroen Hobert zetten de stevige bodem voor de liedjes van eigen hand.

De teksten van Bökkers zijn recht voor zijn raap en gegrepen uit het echte eenvoudige leven zoals ‘Later as ik dood bin’. Dit nummer gaat over een jonge adolescent die lekker naar het café gaat, niet veel uitvoert maar wel droomt om een held te zijn. Hetzelfde laken en pak is te horen in ‘Bie moe’ waar het thuisgevoel geschilderd wordt als thuis zijn aan het fornuis van moeder. Bökkers doet het natuurlijk heel goed op festivals en feesten in de streek. Maar ook daarbuiten zullen er oren zijn die de sound van deze Achterhoekers zullen waarderen. Het album Humme staat als het spreekwoordelijke huis met beide poten in de klei.

Live in Nederland:
02-aug Koudekerk ad Rijn Trekkertrek
04-aug Kelpen Café Smeed
07-aug Hellendoorn Hellendoornsfeest
08-aug Luttenberg Luttenbergsfeest
23-aug Drouwenermond Boerenrock
08-sep Laren Stegeman Laren