Kunst / Achtergrond
special: 8WEEKLY geeft kaarten weg

Lezersactie: Art in Redlight

Lezersactie Art in Redlight

Van 20 t/m 23 september vindt de onafhankelijke kunstbeurs Art in Redlight weer plaats in onze hoofdstad. Voor deze achtste editie geeft 8WEEKLY 25 kaartjes weg.

~

Het belooft een bijzonder kunstweekend te worden in Amsterdam. Het Stedelijk Museum wordt heropend en de nieuwe fotobeurs Unseen is te bezichtigen. Maar ook Art in Redlight (kortweg AIR 8) mag zeker niet vergeten worden. In de Oude Kerk in de Amsterdamse rosse buurt is deze mix van een kunstbeurs en tentoonstelling te bezoeken.

Wat Art in Redlight speciaal maakt, is dat niet alleen alle kunst te koop is (variërend van onder de honderd euro tot in de duizenden euro’s), maar dat het ook een gecureerde tentoonstelling is. “Kopers zijn vandaag de dag uitstekend geïnformeerd, die hoef je weinig meer te vertellen”, zegt Simone Swildens, de stuwende kracht achter Art in Redlight. “Aan ons de taak ze te verleiden, iets anders te brengen. In ons beursconcept brengen wij eigenzinnig en vernieuwend werk van tientallen kunstenaars samen tot één krachtige en multidisciplinaire expositie.” 

~

Een mix aan kunst
Het voornaamste doel is om de kunst dicht bij de koper te brengen. Om dit te bewerkstelligen zijn veel kunstenaars zelf aanwezig in de Oude Kerk om hun verhaal achter hun werk met de bezoeker te delen. En het gaat hierbij niet alleen om beeldende kunst, maar er is onder andere ook aandacht voor design en fotografie. Er is werk van ongeveer 50 kunstenaars en ontwerpers te bewonderen. Zo is er nieuw werk te zien van onder andere de sterk opkomende schilder Uday Shanbhag, een protegé van één van de succesvolste kunstenaars ter wereld: Marlene Dumas. Maar er is ook de vervreemdende fotografie van Horst A. Friedrichs te zien, net als bijzondere alfabetmeubels van Roeland Otten.

Aan het einde van het weekend veilt Art in Redlight, onder toeziend oog van veilingmeester J.P. Glerum, nog een groot aantal werken van deelnemende kunstenaars. Een deel van de opbrengst gaat hiervan naar een goed doel: Orange Babies.

In samenwerking met Art in Redlight hebben we 25 vrijkaartjes te vergeven. Geïnteresseerden kunnen mailen naar: suzanne@8weekly.nl

Reageer op dit artikel