Film / Achtergrond
special:

Soldaat van Oranje 2: het vervolg

.

~

Er komt een vervolg op Paul Verhoevens klassieker Soldaat van Oranje. Dit tweede deel, dat gebaseerd is op de rest van de autobiografie van Erik Hazelhoff Roelfzema, zal geregisseerd worden door Jean van de Velde (Lek, All Stars).

Het verhaal speelt zich vijfentwintig jaar na het origineel af en gaat met name over de treinkapingen in Drenthe. Er wordt geprobeerd om een mix samen te stellen van Nederlandse en internationale sterren als Rutger Hauer, Antonie Kamerling, Cas Jansen, Lucy Liu, Famke Janssen en Ben Kingsley. Naar verwachting is de cast in december compleet.
Regisseur Van de Velde schreef naar eigen zeggen het script voor de film tien jaar geleden al, maar deze bleef om verschillende redenen op de plank liggen.

Geld verdienen

Natuurlijk geen Nederlandse film zonder gunstige belastingmaatregelen, dus als je ergens nog wat geld in een oude sok hebt liggen (minimaal 25.000 gulden), kun je rekenen op twintig tot dertig procent rendement. Voor meer informatie over de film-cv kun je hier kijken. Soldaat Van Oranje 2 zal door Warner Bros. worden uitgebracht.