Theater / Voorstelling

Verwende prinses maakt kennis met het echte leven

recensie: Kwatta - De Rode Prinses

.

~

De ontmoeting met de grote reus Umberto is, door de enorme marionet en de belichting, de meest indrukwekkende scène. De reus bestaat uit een romp en twee armen die door de acteurs vakkundig tot een soepel bewegend eenheid zijn gesmeed. De prinses leert terloops dat de buitenkant niet altijd iets zegt over iemands karakter. Er wordt veel kwaad gesproken over de Verschrikkelijke Umberto. Maar hij is helemaal geen kindereter en doet geen vlieg kwaad!
 
 

Nepprinses wordt gek van hofdames

Ook de hofdames Laula en Paula zijn op een grappige manier neergezet. In de vorm van een soort buikspreekpoppen gedragen ze zich  precies zoals je verwacht van echte hofdames: twee opdringerige en hooghartige vrouwen.
Opa Tannebaum verzint een list om aanspraak te maken op de beloning die het Koninklijk huis uitlooft voor degene die de prinses terugbrengt. Maar de nepprinses die opa opvoert wordt horendol van de betuttelende en opdringerige hofdames. Zo spelen Laula en Paula nog een belangrijke rol in de ontknoping.

Zoals het hoort in een sprookje is de afloop van het verhaal geen open einde en tamelijk voorspelbaar. Daarnaast is het voor de kleintjes een lange zit want het tweede bedrijf gaat wel erg lang door. Maar bovenal is de De Rode Prinses een kijkspektakel met prachtige muzikale begeleiding. De kostuums en belichting maken er een echt en fantasierijk sprookje van. Even wegdromen dus bij De Rode Prinses.

De Rode Prinses van Kwatta is nog te zien t/m 1 maart 2009